Yamaha Motor Türkiye 2021'i %20 büyüme ile kapatacak

Yamaha Motor Türkiye 2021'i %20 büyüme ile kapatacak
Güncelleme:

Yeni modelleri, yenilenen hizmetleri ve sürdürülebilir yaşam için oluşturduğu sosyal sorumluluk projeleriyle 2021’de iddiasını sürdürüyor. EU5 standartlarına uygun yenilenen ürün gamıyla kullanıcı karşısına çıkan Yamaha yılın ilk 8 ayında 9.014 satış adetine ulaştı.

Kullanıcıda her yıl olduğu gibi bu yıl da scooter ilgisi devam ediyor.  Yamaha’nın 50cc, 125cc ve 250cc scooter modellerine ilgi çoğaldı.  Ayrıca kurye sektöründeki canlılıkta bu segmentte büyüme yaşanmasına sebep oldu. XMAX ailesi, NMAX modelleri ve 250cc MT-25/R25 gibi ürün gruplarını içine alan middle segmentinde gerçekleştirdiği satışlarla 10 yıldır segment liderliğini sürdürüyor. Yamaha 2021’de yedek parça, aksesuar ve sürüş ekipmanlarında daha rekabetçi olarak daha erişilebilir ürünler pazara sundu. Kusursuz tasarımlar ve öncü teknolojiler geliştiren Yamaha 2021 yılında yenilenen modelleriyle stoklarını güncelledi. Yamaha yetkili bayilerinde NMAX 125, D’elight, XMAX 250, TMAX Tech MAX, R1, R7, MT-09, MT 07, Tenere 700, Tracer 9, Tracer 7, XSR900 VE XSR125 gibi öne çıkan modeller satışa çıktı.  Pandemi etkisiyle hızla dijitalleşen dünya erişim açısından büyük bir konfor alanı oluştururken, herkes için erişim şartlarını eşitledi. Bu yıl ilki gerçekleşen ‘Autoshow 2021 Mobility’’de yer alan Yamaha yeni modellerini, hizmetlerini ve aksesuar çeşitliliğini online olarak motosiklet kullanıcıları ile buluşturdu. “Dijitalleşme bizim pandemi öncesinde de gündemimizdeydi” diyen Yamaha Motor Türkiye Ülke Direktörü Hakan Kaya “MyGarage ve MyRide uygulamamızla hem ürünlerimizi Yamaha kullanıcılarına dijital alanda hareket alanı oluşturduk” dedi.

 Yamaha kadınları motosiklete yönlendirmek için kolları sıvadı
 
Trafikte kadın sürücülerin sayısını arttırmak, daha eşitlikçi bir yol paylaşımı sağlamak, pandemi ile birlikte artış gösteren kurye sektöründe kadın istihdamına yönelik fayda sağlamak ve kadınları cesaretlendirmek amacıyla Yamaha Motor Türkiye bir dizi proje hayata geçiriyor. Geçtiğimiz ay kadınlara ücretsiz motosiklet eğitimi vermeye başlayan Yamaha, Kadın Ustalar Platformu’na da destek olmaya başladı. Kadın Ustalar oluşumunda hizmet verecek Cargo Plus bünyesindeki kadın moto kuryelerin eğitimini üstlenen Yamaha şimdiden 36 kadına eğitim vererek projenin başlangıcını yaptı. Kısa vadede Yamaha tarafından farklı projelerle de desteklenecek Kadın Ustalar Platformu “erkek mesleği” sanılan onlarca iş kolunda mesleki eğitiminden başlayıp istihdama uzanan süreçte kadınlara destek veriyor. Kadın Ustalar Platformu Kurucu ve Genel Müdürü Seyhun Ayhan “kadınların gerçek gücünün; yeteneğinin, çalışma azmi ve titizliğinin en az erkekler kadar mevcut olduğunu göstermek adına yola çıkan Kadın Ustalar, kadınların çeşitli iş kollarında eğitim almasını ve istihdam edilmesini amaçlıyor. Yamaha ile yaptığımız iş birliği sonucu motosiklet eğitimlerine oldukça yoğun ilgi var, oldukça verimli bir proje oldu. İş sahibi olan meslekler edinen kadınların başarı hikayelerine tanık oluyoruz” dedi.  Yine bu yıl kadın yetenekleri pistlere taşımak ve motosiklet dünyasında kadın gücünü ortaya koymak için TMF (Türkiye Motosiklet Federasyonu) iş birliği ile R25 Kadınlar Kupası’nı düzenleyen Yamaha Motor Türkiye kadın yarışçılara önemli bir fırsat yarattı.