Yeni Egea Hatchback Banttan İndi (2)

Yeni Egea Hatchback Banttan İndi (2)

TOFAŞ Otomobil A.Ş.'nin Bursa'daki fabrikasında Egea Hatchback serisinin üretime başlamasıyla düzenlenen törene katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı...

BAKAN IŞIK İPLİK FABRİKASININ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

TOFAŞ Otomobil A.Ş.'nin Bursa'daki fabrikasında Egea Hatchback serisinin üretime başlamasıyla düzenlenen törene katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık daha sonra Mustafakemalpaşa ilçesine giderek Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime geçen Miranlı İplik Fabrikası'nın birinci etabının açılış töreninde hazır bulundu. Yaklaşık 150 milyon liraya mal olan tesisin açılışında konuşan Bakan Işık, "Bursa denince akla iki sektör gelir. Biri otomotiv diğeri tekstil. Avrupa'da tek seferde yapılan en büyük yatırımlardan birisini bugün burada açıyoruz. Türkiye'nin büyümesinde en önemli husus özel sektörün yaptığı yatırımlardır. Güven ve istikrarı korurken yatırımcıyı desteklerimiz devam edecek." dedi.

Konuşmasında, "Özellikle tekstil ve hazır giyim sektöründe tasarım yeteneklerimizi daha da arttırmamız gerekiyor" diyen Bakan Işık, "Açılışı yapılan bu tesis çok doğru bir yatırım. Bizim böyle rasyonel yatırımlara ihtiyacımız var. Dünya yeni bir sanayi devrimine doğru ilerliyor. Bu sanayi devrimi üretim alışkanlıklarımız çok ciddi bir şekilde etkileyecek artık en yeni teknolojilerle akıllı üretim yapmalıyız. Aksi takdirde küresel üretimde rekabet şansımız azalmaktadır." diye konuştu.

Toplam 250 bin metrekaresi açık 40 bin metrekaresi ise kapalı olan Miranlı İplik'in Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Etkeser toplam maliyeti 500 milyon TL olan tesisin Türkiye'de son yıllarda tek seferde yapılan en büyük yatırımlardan biri olma özelliğini taşıdığını söyledi. Türk Tekstil sektörünün günlük Polyester ihtiyacının 3 bin ton olduğunu belirten Etkeser, "Bunun sadece bin 200 tonu yerli üretimle karşılanabiliyor. Geri kalanı ise ithal ediliyor. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile yerli imalatı arttırırken yeni istihdam alanları sağlamış olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI