Yerli elektrikli tren için tarih verildi

Güncelleme:

Milli Elektrikli Tren Seti hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 2020'de prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2021 yılında seri üretimine başlayacağını söyeledi.

Türkiye'den Çin'e giden ilk ihracat trenine ilişkin açıklamalar da yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Şu anda trenimiz Kayseri'ye varmak üzere. Yarın itibarıyla ülkemizden çıkış yaparak, 12 gün sürecek olan Çin'e yolculuğuna devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketi (TÜRASAŞ), bugün Sakarya, Eskişehir ve Sivas olmak üzere üç bölge müdürlüğü halinde, demir yolu sektöründe 100 yılı aşan tecrübe ve 4 bine yakın kalifiye insan gücüyle ülkemizin raylı sistemler sektörünün en büyük temsilcisi olmuştur. Yine ihracata yönelik olarak 11 adet demiryolu bakım aracının imalatına devam ediyor."

 Bakan Karaismailoğlu, "Hepimizin göğsünü kabartan bir başka projemiz olan Milli Elektrikli Tren Setinin üretimine başlandı. 2020 yılının ilk yarısında prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2021 yılında seri üretimine başlıyoruz. TÜRASAŞ'ın 2021 yılında prototip imalatına başlayacağı en güzel, en gerekli projelerden biri de Milli Banliyö Tren Seti." diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, "225 kilometre/saat hıza sahip hızlı tren projesinin tasarım çalışmaları 2021 yılında da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

 
 

Seçiniz...