Zam pazarlığında mikrofonu açık kalan Türk-İş Başkanı'ndan açıklama

Güncelleme:

Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay'ın, hükümetin zam teklifini kabul etmesine ilişkin ''Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle'' dedi. Atalay, tepki çeken sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk arasındaki konuşmalar mikrofonun açık kalması sonucu basına yansıdı.

Atalay kamu işçilerinin zam teklifine attığı imzayı "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" sözleriyle açıkladı.

Hükümetin teklifinin Türk-İş'in talebinin çok altında olmasına rağmen Atalay tarafından anlaşmaya imza atılmıştı.

TÜRK-İŞ BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir televizyon programına konuk oldu.

Tepkilere yanıt veren Atalay konuşmasında şunları söyledi;

Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır. Biz her zaman işçilerden yana olduk, olmaya da devam edeceğiz.

"BEN TÜM İŞÇİLERİN HAKLARINI SAVUNMAKLA MÜKELLEFİM"

Şimdi bir fabrikaya gidiyoruz. Sağıma geçici işçi, soluma ise kadroya geçen taşeron işçi var. Geçici işçiler, biz sana ne zamandır aidat ödüyoruz bizim kadroyu halledin diyor. Solumdaki işçi de maaşlarımızı düzenleyin diyor. Ben tüm işçilerin haklarını savunmakla mükellefim. Taşeron, geçici işçi, maaş zamları çözülene kadar ben bu sorunları dile getireceğim."

EYT-ASGARİ ÜCRET

Emeklilikte yaşa takılanlar meselesini çözene kadar dile getireceğiz. Asgari ücret ve diğer tüm sorunlar çözülene kadar bunları dile getirmeye devam edeceğim.

Seçiniz...