Zamaydın Türkiyem! Çay, şeker, motorin, elektrik tamam, sırada doğalgaz var

Zamaydın Türkiyem! Çay, şeker, motorin, elektrik tamam, sırada doğalgaz var
Güncelleme:

Yerel seçimlerin ardından başlayan zam furyasında çay, şeker, motorine zam yapıldıktan sonra bir zam da elektriğe geldi. Doğalgaz fiyatlarına da zam yolda...

Tekrarlanan İstanbul seçiminin bitmesinden sonra başlayan zam dalgası devam ediyor. Elektrik fiyatı 1 Temmuz itibarıyla yüzde 14.98 zamlanacak. Doğalgaz için çift haneli zam yapılması bekleniyor.

Seçimlerin ardından zam yağmuru başladı. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nun (EPDK) bugün yaptığı toplantı neticesinde kamu ve özel sektör üretim şirketlerinin biriken maliyetlerinin tüketiciye yansıtılmasına karar verildi. Buna göre, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere elektrik fiyatları konut, ticarethane ve sanayide ortalama yüzde 14.98 oranında artırıldı.

DOĞALGAZA DA ZAM GÖRÜNDÜ

Doğalgaz fiyatlarını da BOTAŞ belirliyor. BOTAŞ’ın da 30 Haziran’a kadar 1 Temmuz’dan geçerli yeni tarifeleri belirlemesi gerekiyor. Şirketin doğalgaza, elektriğe yakında bir oranda “çift haneli” zam yapma olasılığı güçlendi.

ŞEKER VE ÇAY PAHALANMIŞTI

Şeker ve çay fiyatlarına da İstanbul seçimi sonrası yüzde 15 ila 16 oranlarında zam geldi. Türkşeker tarafından yapılan açıklamaya göre kristal şekerin fabrika çıkış fiyatı yüzde 16 artışla 3,57 lira oldu. ÇAYKUR da kuru çay fiyatında yükselen maliyetler nedeniyle yüzde 15 artışa gitti. Çay enflasyon sepetinin yüzde 0.48'ini şeker ise yüzde 0.32'sini oluşturuyor

Motorin, çay, şeker derken... Zam yağmuru sağanağa dönecek!Motorin, çay, şeker derken... Zam yağmuru sağanağa dönecek!

 

Seçiniz...