Araplar Trabzon'da şehir kuracak

Araplar Trabzon'da şehir kuracak

Vali Abdil Celil Öz, Trabzon'a gelen Arapların sayısının 300 bine ulaştığını belirterek, şehir kurmayı planladıklarını döyledi.

Arap ülkelerinden Trabzon'a gelen ziyaretçi sayısının 300 bine ulaştığını belirten TrabzonValisi Abdil Celil Öz, Körfezli yatırımcıların kentte bir Arap şehri kurmayı planladıklarını açıkladı. Özellikle doğaseverlerin öncelikli tercihleri arasında yer alan Trabzon'un insanı, kültürü ve yaşam şekli açısından Arap dünyası ile çok ortak yönü bulunduğunu söyledi.

ARAP TURİSTLERİN SON GÖZDESİ

Arap turistlerin son yıllarda gözdesi olan Trabzon'da bazı otellerde ve konaklama yerlerinde bir yıl süreli kiralamalara varan taleplerin söz konusu olduğunu belirten Vali Öz, özellikle Körfez ülkelerinden ciddi yatırım ve emlak talepleri geldiğini, Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların Arap şehri kurmak için planlar yaptıklaırnı söyledi.

ARAP YATIRIMCININ İLGİSİNİ ÇEKİYOR

İklimi ve doğal güzellikleri sebebiyle son yıllarda Arap turistler için cazibe merkezi olanTrabzon, otel ve konut projesi hayata geçirmek isteyen Körfezli yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor.