Ataköy'dekileri şaşırtacak haber !

Ataköy'dekileri şaşırtacak haber !

İstanbul’un ender bölgelerinden Ataköy sahilindeki 25 kule için çarpıcı rapor...

Cumhuriyetin  ilk toplu konut projesi olarak 50. yılına giren Ataköy’ün TOKİ tarafından satışa çıkarılan sahiliyle ilgili davada bilirkişi çarpıcı bir rapor hazırladı.

Hürriyet’ten Ali Dağlar’ın haberine göre Ataköy sahilinde şimdilik 12’si için ruhsat verilen, 76 metreye kadar yükselecek 20-25 blokla ilgili bozulacak siluete ve betona karşı Ataköylülerin yürüttüğü kampanya sürerken, kıyı kenar çizgisinin yeniden tespiti davasında bilirkişi, çizginin yanlış tespit edildiği ve karaya doğru daha içeriden geçmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme rapora uyarsa kıyı kenar çizgisi yeniden belirlenip karaya doğru ötelenecek, yapılaşma alanı daralacak.

50 METRE UZAKLAŞIP ÖYLE YAPILMALI

Mimarlar Odası yöneticisi Ali Hacıalioğlu, sahildeki yapılaşmayı durdurmak için kıyı kenar çizgisinin yanlış tespit edildiğini tespit edip dava açan Ataköy 1. Kısım Derneği’nin davasına müdahil olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Şu anki kıyı kenar çizgisi, denizin karaya vurduğu yer olarak çizilmiş, oysa kıyı çok daha geride. Kıyı Kanunu’nun 4. maddesine göre kıyı kenar çizgisi içinde yapı yapılamaz. 50 metre uzaklaşıp öyle yapacaksın. İnşaatların sondaj raporlarında deniz kumlarının çıktığı yazıyor. Sondajlarda,  10-15 metre kesitinde deniz kumu olduğu ortaya çıkıyor. Konaklara gidildiğinde sahil yolunun arkasına dek uzanıyor kum bölgesi. Bilirkişi raporu yeni çıktı.”