Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O konutlar artık kiraya verilemeyecek!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O konutlar artık kiraya verilemeyecek!
Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üst üste yaşanan deprem felaketlerinin ardından harekete geçti. Ev sahipleri artık riskli binalardaki evlerini kiraya veremeyecek. İşte detaylar...

Son dönemde arka arkaya yaşanan depremlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da harekete geçti. Bazı hasarlı, yıkılma riski bulunan binalarda ev sahiplerinin kendisinin oturmadığını ancak bunların kiraya verildiği tespit edilmesi üzerine yeni düzenleme hazırlıkları başladı. Yeni düzenleme ile incelemelerde sorunlu binalarda ev sahibi olanların taşınıp başkalarına kiraya veremeyecek. 

Başlatılan çalışma kapsamında Türkiye'deki tüm yapıların verileri toplanıyor. Bu veriler belli aralıklar ile toplanarak bilgiler kontrol edilecek. Bu kontroller sırasında sıkıntılı olan yerlerdeki evler kiraya verilmiş ise tespit edilebilecek. Bina ile ilgili aksaklıkların giderilmesi için süre verilecek. Bu aksaklıklar giderilmeden kiraya verilmiş ise oturum engeli getirilecek. 

Yapı Denetim Sistemi'nde olduğu gibi elektronik olarak ve periyodik bir denetleme süreci planlanıyor. Ayrıca kiracıların Bina Kimlik Sistemi (BKS) üzerinden de binalar ile ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanacak. BKS kapsamında riskli binalar ile ilgili tüm etiketlemeler yapılacak. Bir kişi kiralayacağı evi kolayca sorgulayıp riskli olup almadığını görebilecek. Böylece bir deprem anında yıkılma tehlikesi olan yerlerden uzak durabilecek.

Enflasyon açıklandı, Ocak 2021 kira zam oranı da belli oldu!Ocak 2021 kira zam oranı

Ev sahipleri dikkat! DASK tutarları yükseltildiEv sahipleri dikkat! DASK tutarları yükseltildi