İstanbul'un bu ilçeleri yaşadı !

İstanbul'un bu ilçeleri yaşadı !

Dumankaya İstanbul'un 4 ilçesinde yeni bir yapılaşmaya gidiyor.

İbrahim Dumankaya Holding DKY markasıyla hedef büyüttü. Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Haliç ve Kağıthane'de 5 bin kişiyle görüşen şirket, bu bölgelerde mahalle konseptinde dönüşüm yapacak.

Yarım asırlık ortaklığı profesyonel bir anlayışla ayıran ve yeni oluşumlarla hedef büyüten “Dumankaya" ailesinde yol haritaları belli oldu. İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında DKY markasını oluşturan ve dümenin başına geçen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, iştirakler arasında otomotiv, inşaat, sigorta ve yapı malzemeleri bulunduğunu söyledi. Kuzen Uğur Dumankaya ile artık ortak değil tatlı bir rekabet içinde bulunacaklarını belirten Ali Dumankaya, gayrimenkul geliştirmede ise markanın ana misyonunu oluşturan dinamik, kaliteli ve yenilikçi yapıyla mahalle konseptinde projeler yapacaklarını aktardı.

Dinamik, kaliteli ve yenilikçi yapısı ile DKY imzasıyla temelleri atılacak ilk proje bu yıl içinde devreye alınacak. Şirket 100 bin metrekareye kadar  çeşitli büyüklüklerde mahalle konseptli dönüşümler yapacak. Ailelerin hedeflendiği projelerde 1+0 ve 1+1 tipi dairelere yer verilmeyecek. 

Zengini de fakiri de düşük aidat istiyor

Yeni konut projeleri için 4 ay önce kapsamlı bir araştırmanın içine girdiklerini ifade eden Ali Dumankaya, Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Haliç ve Kağıthane'nin öncelikli hedef bölgeler olduğunu söyledi. Bu bölgelerde 5 bin kişiyle dönüşüm projeleri için görüşmeler yaptıklarını aktaran Dumankaya, "Araştırmalarda zenginin de fakirin de aidatı yukarı çekecek sosyal donatı istemediğini gördük" bilgisini verdi.

Dönüşümü yatırıma çevirme isteği yüksek

Dönüşüm bölgelerinde yapılan incelemelere ilişkin Ali Dumankaya'nın önemli tespitleri bulunuyor. “Bağdat Caddesi'nde yaş ortalaması 50-70 arasında. Bunların yüzde 70'i yerinde kalmak istiyor. Yüzde 30'luk kısım ise satıp gitmeyi düşünüyor. Ataşehir ve Haliç'te dönüştürülen evlerin yüzde 80'inde amaç satıp yüksek kazanç elde etmek. Maltepe'de dönüşüm isteyenler genelde aynı yerde kalmayı planlıyor. Bu nedenle evlerinde metrekarelere önem veriyor."