Konut kredilerinde yeni faiz düzenlemesi

Konut kredilerinde yeni faiz düzenlemesi
Güncelleme:

AK Parti iktidarının konut kredileri için atmaya hazırlandığı yeni adımın detayları ortaya çıktı. Yeni düzenleme ile birlikte konut kredisinde gelire göre faiz uygulanacak.

Hem konut kredi faizlerinin yükselmesi, hem de verilen kredi miktarının 300 bin TL bandında kalması, Türkiye'de konut satışlarını sert şekilde düşürürken, sektörün gözü kamunun başlatacağı kampanyaya kilitlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hazırlanacak kampanya ilgili olarak 12 Kasım’da müteahhitlerle bir araya gelerek beklentilerini aldı. Sektörden edindiğimiz bilgilere göre aralık ayında çıkması beklenen kampanya kapsamında, kamu bankaları öncülüğünde, kişilere krediye ulaşma imkanı sunulacak. Alt, orta ve yüksek gelir grubuna göre üç farklı seçeneğin yer alacağı kampanyada, faiz oranlarının yüzde 0,69 ila 1,20 arasında olması bekleniyor. Kampanyanın, düşen yerli talebi yeniden artması, sektörün yeni yılın ilk 2-3 ayını hareketli geçirmesi ve inşaat için bekleyen projelerin de başlamasını sağlayacağı ifade ediliyor.

Ekonomim'den Leyla İlhan’ın haberine göre Kampanyanın aralık ayında başlamasını beklediklerini kaydeden Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, “Bu sefer etkili olacak. Çünkü insanlar enfl asyonun gelecek birkaç yıl yüzde 50’ler seviyesinde olacağını öngörüyor. Dolayısıyla konut kredisinde faizler yüzde 7-10’a denk geleceğinden insanlar bunu kullanmak isteyecek. Çünkü bu enfl asyonda 2,5 milyonluk ev 1 yıl sonra 4 milyon olacak” açıklamasını yaptı.

 

(Kaynak)