Mahkemeden ev sahiplerine müjde, kiracılara kötü haber...

Güncelleme:

Türkiye'de ev sahipleri ile kiracılar arasında sonu ölümle bile biten olaylara neden olan "barınma krizi"nde mahkeme "ihtiyaç nedeniyle" kiracısının tahliyesini isteyen ev sahibini haklı buldu. "Artık çadır kurup yaşayacağım" diyen kiracı kararı istinafa taşırken mahkemenin verdiği karar milyonlarca kiracıyı kara kara düşündürür oldu.

Ankara'da S.T. (55), kendi oturacağını söyleyerek kiracısı Z.T.'ye karşı açtığı tahliye davasında mahkeme, ihtiyaç nedeniyle tahliye kararı verdi. Kiracı Z.T., karara itiraz ederek, dosyayı istinafa taşıdı.

S.T., 2022'de Mamak ilçesindeki evini emlakçı aracılığıyla 1200 liraya kiraya verdi. T., 1 yıl sonra yüzde yüzün üzerinde zam talebini kabul etmeyen kiracısı Z.T.'den, kendisi oturacağını söyleyerek evi boşaltmasını istedi. T., bunu kabul etmeyen ve 3 bin lira kira karşılığında evde oturmaya devam eden kiracısına karşı tahliye davası açtı. Ankara 6'ncı Sulh Hukuk Mahkemesi, 2 yıllık süreç sonunda kira sözleşmesini imzalarken tahliye taahhütnamesi de imzalayan Z.T.'nin ihtiyaç nedeniyle evi tahliye etmesine karar verdi. Z.T., ev sahibinin ihtiyacının samimi olmadığı gerekçesiyle karara itiraz ederek, dosyayı istinafa taşıdı.

Türkiye'de ev sahipleri ile kiracılar arasında sonu ölümle bile biten olaylara neden olan "barınma krizi"nde mahkeme "ihtiyaç nedeniyle" kiracısının tahliyesini isteyen ev sahibini haklı buldu. "Artık çadır kurup yaşayacağım" diyen kiracı kararı istinafa taşırken mahkemenin verdiği karar milyonlarca kiracıyı kara kara düşündürür oldu.

'ARTIK ÇADIR KURUP YAŞAYACAĞIM'

S.T., oğlunun evinde birlikte kalırken 5 yıl önce aldığı evi kiraya verdiğini belirterek, "Fakat oğlum evlendikten sonra ben kendi evime taşınmak istedim. Kiracıma tahliye taahhütnamesi imzaladığı için çıkmasını söyledim. Kiracım icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti. Süreç mahkemeye kadar uzadı. Mahkeme 2 yıl sonra tahliye karar verdi. Şimdi de süreci istinafa taşıdılar. Evime çıkıp oturmak istiyorum. Ama kiracı çıkmıyor. Kızımın, oğlumun ve ablalarımın yanında kalıyorum. Öyle bir duruma geldim ki çadır kurup yaşayacağım" dedi.

S.T., yaşananlar nedeniyle evini satılığa çıkarma noktasına geldiğini söyleyerek, "Kızımda kalırken damadımla kızımın arası açıldı. Kızım neredeyse ayrılma aşamasına geldi. Oğlum evlendi. Onlara da aynı durumu yaşatmak istemiyorum. Ablalarım var onların yanına gidiyorum. Fakat onların da huzuru bozuluyor. Kendi evim varken ben böyle mağduriyet yaşıyorum. Çok yıprandım. Yani buna bir çözüm artık bilmiyorum nasıl olacak. Şimdi karar istinafta. İnşallah uzamadan karar çıkar" diye konuştu.

Z.T.'nin avukatı ise davacının ihtiyacının samimi olmadığını, kirayı yükseltmek için böyle bir yola başvurduğunu ileri sürerek, kararı istinafa taşıdıklarını söyledi.

DHA

text-ad
Kar ve tipi bastırdı; çok sayıda kişi araçlarında mahsur kaldı Kar ve tipi bastırdı; çok sayıda kişi araçlarında mahsur kaldı Fenerbahçe'den dev satış: Kasaya 16,5 milyar TL girecek! Fenerbahçe'den dev satış: Kasaya 16,5 milyar TL girecek! Komşu ailelerin kavgasında ortalık kan gölüne döndü Komşu ailelerin kavgasında ortalık kan gölüne döndü Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınmıştı, görevinden uzaklaştırıldı! Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınmıştı, görevinden uzaklaştırıldı! Soruşturmanın seyri değişti! Güllü'nün kızı ve arkadaşı cinayetten gözaltına alındı Soruşturmanın seyri değişti! Güllü'nün kızı ve arkadaşı cinayetten gözaltına alındı Dev dalgalar doğal havuzu vurdu: Çok sayıda kişi dalgalar arasında can verdi! Dev dalgalar doğal havuzu vurdu: Çok sayıda kişi dalgalar arasında can verdi! SGK'dan genel sağlık sigortası düzenlemesi: Tedavi ücretleri artırıldı SGK'dan genel sağlık sigortası düzenlemesi: Tedavi ücretleri artırıldı Sürekli işe erken gelen kadın kovuldu! Mahkemenin kararıyla bir şok daha yaşadı Sürekli işe erken gelen kadın kovuldu! Mahkemenin kararıyla bir şok daha yaşadı Yeşilçam efsanesi Tecavüzcü Coşkun'dan kötü haber Yeşilçam efsanesi Tecavüzcü Coşkun'dan kötü haber Yaptığı doğru deprem tahminleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan korkutan açıklama Yaptığı doğru deprem tahminleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan korkutan açıklama
CHP'den ihracı istendikten sonra istifa eden milletvekilinden Özgür Özel'e çok zor soru! CHP'den ihracı istendikten sonra istifa eden milletvekilinden Özgür Özel'e çok zor soru! Gece yarısı kabusu yaşadılar: İki bina çöktü çok sayıda ölü ve yaralı var! Gece yarısı kabusu yaşadılar: İki bina çöktü çok sayıda ölü ve yaralı var! Türkiye'nin tescilli güzeli tesettüre girdi, sosyal medya yıkıldı... Türkiye'nin tescilli güzeli tesettüre girdi, sosyal medya yıkıldı... İstanbul'da kiracı ile mal sahibinin kavgası kanlı bitti İstanbul'da kiracı ile mal sahibinin kavgası kanlı bitti Altın ve gümüşün bir bileni İslam Memiş'ten 24 saatik kritik uyarı Altın ve gümüşün bir bileni İslam Memiş'ten 24 saatik kritik uyarı Monaco-Galatasaray maçına damga vuran olay! Her şey 6 saniye içinde oldu Monaco-Galatasaray maçına damga vuran olay! Her şey 6 saniye içinde oldu Teröristbaşı bebek katili Öcalan'a ''özel saray'' iddiası olay oldu! Teröristbaşı bebek katili Öcalan'a ''özel saray'' iddiası olay oldu! Kiralık ve satılık konutta fiyatların en düşük olduğu illerimiz belli oldu Kiralık ve satılık konutta fiyatların en düşük olduğu illerimiz belli oldu Bu seçim anketi AK Parti ve MHP'yi karıştırdı: AK Parti ile MHP yol ayrımında! Bu seçim anketi AK Parti ve MHP'yi karıştırdı: AK Parti ile MHP yol ayrımında! Küçük esnaf için vergilendirme sistemi bir kez daha değişiyor Küçük esnaf için vergilendirme sistemi bir kez daha değişiyor