Onbinlerce konut sahibine yargıdan kötü haber !

Onbinlerce konut sahibine yargıdan kötü haber !
Güncelleme:

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, 2016’da konutlarda yüzde 18’lik KDV’nin yüzde 8’e indirilmesi nedeniyle inşaat şirketleriyle davalık olan çok sayıda tüketiciyi ilgilendiren bir karar verdi.

Konut piyasasını canlandırmak için 3 yıl önce Bakanlar Kurulu kararı ile KDV indirimine gidildi. 8 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’de yer alan düzenlemeyle, 150 metrekareye kadarki konutlar için KDV yüzde 18’den 8’e indirildi.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre bu durum, daire alan çok sayıda kişi ile inşaat şirketlerinin de karşı karşıya gelmesine neden oldu. Dava konusu bir olay da İstanbul Bağcılar’daki lüks bir konut projesinde yaşandı.

Mahkeme yaptığı yargılama sonrası verdiği kararda KDV’deki indirim nedeni ile konut sahibi olan kişinin bir bedel talebinde bulunamayacağına hükmedildi. Mahkemenin bu kararına Kurt da inşaat şirketi de itiraz etti. İtirazı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi değerlendirdi. Daire, tüketici mahkemesinin verdiği kararın çelişkili olduğuna hükmetti. Mahkeme, tüketicinin istinaf talebini reddetti. İstinaf mahkemesi, Kurt’a tapu devri yapılması yönündeki yerel mahkeme kararını da kaldırdı.




Hürriyet