Terör mağdurlarının evlerinde geri sayım başladı

Terör mağdurlarının evlerinde geri sayım başladı

Terörün yakıp yıktığı Doğu ve Güneydoğu`da yapımına başlanan yeni evler ocaktan itibaren hak sahiplerine verilmeye başlanacak.

Türkiye, bir yandan terörle mücadeleyi sürdürürken, diğer yandan terörden etkilenenlerin zararlarını gidermek için yoğun bir çalışma yapıyor. Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesinde Doğu ve Güneydoğu’da başlayan konut seferberliği ocak ayında yeni bir aşamaya geçecek. Akşam'dan Hakkı Kurban'ın haberine göre Diyarbakır ve Şırnak’taki bazı binalar tamamlanarak, terörden evi yıkılanlara tahsis edilecek.

10 bini aşkın binanın yapımına başlanan bölgede, üç yılda 45 bin konutun inşa edilmesi hedefleniyor. Terör örgütünün bölgeyi savaş alanına çevirdiği sürecin ardından hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da konut seferberliği başlatmıştı. Bu kapsamda, evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için konutlar inşa ediliyor. TOKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tamamlanacak konutlara hızla, evleri yıkılan vatandaşların yerleştirileceği kaydedildi.

DİYARBAKIR'DA BİN KONUT

Diyarbakır-Sur bölgesinde yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında, Çölgüzeli ve Üçkuyular bölgesinde 4 bin konut yükselecek. Diyarbakır’daki konutlardan bininin ocak ayında tamamlanıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü de, tarihi nitelik taşıyan Sur bölgesindeki eserlerin restorasyonu için çalışıyor. Sadece Sur bölgesi için 2 milyar TL harcanacak.

Akşam