Türkiye'nin gözü bu haberde: Kiralar için tavan fiyat uygulaması mı gelecek?

Türkiye'nin gözü bu haberde: Kiralar için tavan fiyat uygulaması mı gelecek?
Güncelleme:

Ev kiralarında fahiş artışa karşı tavan fiyat uygulaması gündemde. Konuya ilişkin bugün 3 bakanlığın katılımıyla saat 19.00'da toplantı gerçekleştirecek.

Türkiye'de konut fiyatları ve kiralar bir yılda en az iki kat artış gösterdi. Vatandaşın yaşadığı sıkıntıya çözüm arayan hükümet tavan fiyat dahil birçok uygulama üzerinde çalışmaya başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı kira artış oranları ve kiralama hükümleri ile ilgili çalışma başlattı.

Konuya ilişkin değerlendirme bugün 3 bakanlığın katılımıyla saat 19.00'da gerçekleşecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili güzel bir gelişme üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Bakan Kurum, "Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" şeklinde açıklamıştı.