Cübbeliden Diyanet'e ''şirktir'' eleştirisi: ''O yazıyı kaldırın!''
Kamuoyunda cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Mevlana’nın annesinin mezarındaki sandukada yer alan Osmanlıca beyit için "şirktir" diyerek Diyanet İşleri Başkanlığı'na "o yazıyı mezardan kaldırın" çağrısı yaptı.

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Mevlana’nın annesinin mezarında bulunan Osmanlıca bir beyitin kaldırılmasını istedi.

Ünlü vaazında, Karaman’da bulunan Mevlânâ’nın annesi Mümine Sultan’ın mezarında yer alan beyitin Türkçe'sinin “Allah değilsin, fakat ey Mümine Sultan, Oğlun gibi bir nur-u ilâhiyi yarattın” olduğunu belirtti.

Cübbeli Ahmet, burada gördüğü yazıda "yaratma" ifadesi yer aldığı için, bunun bir şirk olduğunu kaydetti.

Beyitin kaldırılması için Diyanet’e seslenen Ünlü, "Allâh-u Teâlâ, şirkten ve şirk sözlerden cümlemizi muhâfaza eylesin. Zira yaratmak ancak Allâh-u Teâlâ’ya mahsustur. Bu yazının bu kabr-i şerîfin üstünde bulunması hem Mümine Sultan validemizi rahatsız etmektedir hem de cami-i şerîfte bir şirki barındırmak anlamı taşır. Onun için bir an evvel Diyanet hızlı davranıp bu levhayı acilen kaldırmalıdır. Bizim vazifemiz ancak tebliğdir." dedi.