Doç. Dr. Filiz Eryılmaz altın alacakları ve elinde altın olanları uyardı
ABD istihdam verileri ve Orta Doğu'daki belirsizlikler altını baskılarken, Pusula Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz yatırımcıları uyardı. Prof. Dr. Filiz Eryılmaz, ons fiyatını işaret ederek altın almak isteyenleri ve elinde altın olanları uyardı.
Küresel piyasalarda altın fiyatları, ABD ekonomisinden gelen güçlü sinyaller ve artan jeopolitik risklerin gölgesinde baskılanmaya devam ediyor. Spot piyasada işlem gören 3 Haziran 2026 tarihli güncel verilere göre; gram altın güne 6.615 TL seviyesinden başlarken, ons altın dünkü 4.541 dolarlık testin ardından gelen satışlarla 4.477 dolara kadar geriledi.
Altın yatırımcısının yakından takip ettiği Pusula Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, piyasadaki son durumu değerlendirerek uzun vadeli yatırımcılar için kritik seviyeleri açıkladı.
"Kademeli Alım" Tavsiyesi ve Olası Sert Düşüş Riski
Altın piyasasındaki mevcut dalgalanmalara dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, uzun vadeli düşünen yatırımcılar için "kademeli alım" stratejisinin altını çizdi.
Ons altında 4.400 ile 4.440 dolar bandının ilk kademe alım için uygun bir bölge olduğunu belirten uzman ekonomist, "Eğer ons fiyatı 4.400 doların altına sarkar ve bu destek noktasının altında kalıcılık sağlarsa, piyasadaki satışlar çok daha hızlanabilir" uyarısında bulundu.