Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ VİDEO
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 10.366
Altın 4.350
Dolar 40,39
Euro 47,04
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. Edirne'de ciğere zam yapan esnaf yandı!

Edirne'de ciğere zam yapan esnaf yandı!

Edirne'de 75 liraya satılan tava ciğerin bazı işletmelerde tarifenin üzerinde fiyata satılmasının ardından denetimler sıkılaştırıldı. Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, 2 kez üst üste ceza yiyen esnafa kapatma cezası verilebileceğini söyledi.

25 Kasım 2022  Saat: 12:04 Güncelleme: 25 Kasım 2022 12:19
Edirne'de ciğere zam yapan esnaf yandı! - Resim: 1

Edirne'nin coğrafi işaretli lezzeti tava ciğer, en son mayıs ayında 20 lira zamlanarak porsiyonu 75 liradan satılmaya başlandı. Kentte zam kararı alma yetkisi bulunan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB) bu tarihten sonra tarifeye yönelik herhangi bir artış yapmadı. Ancak esnaftan bazısı geçen haftalarda maliyetlerdeki artışları neden gösterip zam yaptı. 75 lira olan tava ciğerin, bazı işletmelerde porsiyonu 90 ile 95 lira arasında değişen fiyatta satılmaya başlandı.

1 / 9
Edirne'de ciğere zam yapan esnaf yandı! - Resim: 2

'KAPATMAYA KADAR GİDEBİLİYOR'

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, tarifesiz satış yaptıkları belirlenen ve 2 kez üst üste ceza yiyen esnafa 3'üncü de işletme kapatma cezası gelebileceği uyarısında bulundu. Cingöz, "Bize şikayet geldiği zaman arkadaşa diyoruz ki; 'Aldığın fişi veya faturanı getir ki bizde bir done olsun' Getirdiği zaman bakıyoruz tarife ne? Bakıyoruz tarifede 75 lira olan ürüne 98 lira yazmış. Bu durumda disipline sevk ediyoruz, disiplin de cezai müeyyideyi uyguluyor. Bizim uyguladığımız ceza sınırı da belli, en üst seviye yani 2 aidat. Bu da 1300 liraya tekabül ediyor. Tekrarlanması halinde bu cezanın iki katı ceza yazılıyor, en son durum kapatmaya kadar gidebiliyor" dedi.

2 / 9
Edirne'de ciğere zam yapan esnaf yandı! - Resim: 3

"Bize kayıtlı olmayanlara yapacağımız bir işlem yok" diyen Cingöz, " Esnaf odaları birliğine kayıtlı, alt odalarda kayıtlı esnaf hakkında gelen şikayetleri değerlendirebiliriz ama Sanayi ve Ticaret Odası'nda kayıtlı olan esnaf hakkında işlem yapamayız. Onun da yazacağı ceza belli. Bu konuda aslında denetleyecek ve cezayı yazacak yer Ticaret İl Müdürlüğü. Bu iş belediyeyle de olmaz. Bunu yetkililere de söyledim" diye konuştu.

3 / 9
Edirne'de ciğere zam yapan esnaf yandı! - Resim: 4

Yılbaşından sonra mutlaka bir tarife değişikliğine gideceklerini dile getiren Kemal Cingöz, "Yılbaşından sonra mutlak surette bir tarife değişikliği olacak. Ama ilk baş bir artışlar ne oranda olacak onu görelim. Sadece bu iş bundan ibaret değil, en önemli unsur elektrik. Artık kış geldi, doğal gaz kullanacaklar, bu da maliyeti arttıracak. Fiyatların oturduğu seviyeyi değerlendirip makul ölçüde esnafı da koruyacak bir tedbir alırız. Burada en belirleyici de asgari ücret olacak. Kimisi 9 bin lira diyor, kimisi 7 bin lira diyor. Aralık ayı içerisinde bu da belli olacaktır" dedi.

4 / 9
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2025 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.