İstanbul'da okulda doğal gaz paniği: Öğrenciler tahliye edildi
Fatih Silivrikapı'da bir ilkokulda, kazan dairesinden çıkan ses ve duman nedeniyle doğal gaz kaçağı paniği yaşandı. Öğrenciler tahliye edilirken, ekiplerin yaptığı incelemede tehlike oluşturacak bir gaz kaçağı olmadığı çıkan dumanın kazan dairesindeki arızadan kaynaklandığı belirlendi.
Olay, saat 13.00 sıralarında Silivrikapı Mahallesi Burhanbey Sokak'ta bulunan ilkokulda yaşandı. İddiaya göre, okulun bodrum katında bulunan kazan dairesinden çıkan yoğun buhar ve sesin doğalgaz kaçağı şüphesi oluşturması nedeniyle okul tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Tahliye edilen öğrenciler, velileri tarafından okuldan alındı.
Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu herhangi bir yangın olmadığı tespit edildi. Doğalgaz ve belediye ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu ise herhangi bir gaz kaçağının olmadığı tespit edildi.
Çıkan yoğun duman ve sesin, kazanlı sistemlerde bulunan ve basınç yükseldiği zaman devreye giren bir emniyet sisteminden kaynaklı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili gerekli incelemelerin sürdüğü belirtildi.
'CANIMIZI TESLİM EDİYORUZ BURAYA'
Çocuklarını okuldan almaya gelen bir veli, "Eminim ki ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim de evlatlarımız burada canımızı teslim ediyoruz buraya. Yetkililere sesleniyorum lütfen baksınlar. Bir şey yapılması gerekiyorsa yapılsın. Tabi ki de çok korktuk. Bir bakın bakalım ağlamayan bir anne var mı? Onların da canı burada, bizim elimizde olan da bir şey yok. Herkesin başına da gelebilir, evlerimizde de patlamalar oluyor" dedi.