Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 14.260
Altın 7.006
Dolar 43,76
Euro 51,59
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. Kiracısı ev sahibini, ev sahibi olduğuna pişman etti

Kiracısı ev sahibini, ev sahibi olduğuna pişman etti

İstanbul'da bir kişinin kayınvalidesi ve kayınpederinin oturması için satın aldığı daire yüzünden hayatı tam bir kabusa dönüştü. Kiracısını bir türlü tahliye edemeyen ev sahibi üzerine bir de cinsel tacizle suçlandı.

29 Ocak 2025  Saat: 13:39 Kaynak: İHA Güncelleme: 29 Ocak 2025 13:42
Kiracısı ev sahibini, ev sahibi olduğuna pişman etti - Resim: 1

İstanbul Pendik'te bir sitede yaşayan U.A., 2022 yılında kayınvalidesi ve kayınpederinin oturması için aynı site içerisinden bir daire satın aldı. U.A., içerisinde kiracı bulunan daireyi satın almadan önce kiracı olan E.Y. isimli kadınla konuşarak evden çıkmasını istedi. Kiracı kadın evi boşaltmayınca, süreç bir hayli uzadı. İddiaya göre kiracı kadın, evden çıkmamak için U.A.'ya cinsel taciz suçlamasıyla iftira attı ve uzaklaştırma kararı talep etti. U.A., satın aldığı evin tapusunu aldıktan sonra kiracıya defalarca ek süre verdi. Ancak kiracı kadın sürekli tarih revize ederek süreci uzattıkça uzattı. Evden çıkmak istemeyen kiracı kadın, U.A.'ya “cinsel amaçlı arkadaşlık kurmaya çalışmak” gibi suçlamalarla savcılığa şikâyet etti. Mahkeme, bu iddiaları reddederek takipsizlik kararı verdi.

1 / 4
Kiracısı ev sahibini, ev sahibi olduğuna pişman etti - Resim: 2

U.A., yaklaşık 3 senedir kiracısını tahliye etmekle uğraştığını söyleyerek, “2022 yılında kendi oturduğum siteden kayınvalidem ve kayınpederim için bir daire aldım. Ama satın almadan önce kiracı ile konuştuk çıkar mısın, çıkmaz mısın yoksa almayacağız dedik. Eylül ayında almıştık, '2 aya çıkacağım' dedi. Biz de evi satın aldık. Kiracının çıkış tarihini 31 Aralık olarak karar verdik. Sonra kendisi bunu Ocak ayı yaptı. 'Peki' dedik. Sonra 'Mart olsun' dedi, sonra Nisan, Haziran olsun dediği zaman artık olay koptu. Kira tespit davası açtık. 'Kirayı o zaman düzgün öde' dedik. Ondan sonra ‘hayır' dedi ‘yasal olarak ilerleyin'. Bizde yasal olarak ilerledik. 6 ay sonra kayınpederimin hastalığından dolayı eve acil ihtiyacımız oldu" dedi.

2 / 4
Kiracısı ev sahibini, ev sahibi olduğuna pişman etti - Resim: 3

Kiracısının kendisini tacizle suçladığını öne süren U.A., "İlk önce ‘bana yanaşmaya çalışıyor' dedi, ondan sonra cinsel istismarla suçladı. 'Kapıma dayanıyor, belime sarıldı, eşimden boşanıp seninle evleneceğim' gibi iftiralarda bulundu. Bütün bunlardan dolayı biz de savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ama Türkiye'de kadının sana attığı iftirayı da açıklama mecburiyetinden dolayı maalesef bir şey elde edemedik. Bu evde Kasım ayından beri 5 bin 350 liraya oturuyor. Önceden 2 bin liraydı. Hakkımda ileri geri site yönetimine bazı iftiralarda bulunuyor. Yaklaşık 3 seneden beri yapmadığını bırakmadı. Tahliye davası, maddi manevi tazminat davamız, kira tespit davası hepsi devam ediyor” şeklinde konuştu.

3 / 4
Kiracısı ev sahibini, ev sahibi olduğuna pişman etti - Resim: 4
4 / 4
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2026 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.