Nasreddin Hoca cinayetini canlı yayında itiraf etti! Ceset parçaları bulundu
Konya'da ''Nasreddin Hoca''yı canlandırarak geçimini sağlayan ve 1 Nisan'dan beri kayıp olan M.T.'nin (62) öldürüldüğü ortaya çıktı. Katıldığı canlı yayınında suçunu itiraf eden K.Y., T.'nin elindeki tabancayı almak isterken ateş aldığını, T.'nin uçuruma yuvarlandığını itiraf etti. Bölgede yapılan arama çalışmalarında ceset parçalarına ulaşıldı.

Akşehir ilçesi Doğrugöz Mahallesi'nde oturan, düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde kostüm giyerek temsili Nasreddin Hoca'yı canlandıran M.T., 1 Nisan'da ortadan kayboldu. T.'den haber alamayan yakınları, kayıp başvurusunda bulundu. O dönemde jandarma ekiplerince yapılan çalışmada T.'nin herhangi bir izine rastlanmadı. T.'ın annesi M.T. de oğlunun bulunması için bir televizyon programına katıldı.

Bu sırada Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, T.'nin bulunması için Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerini görevlendirdi. Soruşturma sürerken; T.'ın, sosyal medyada tanıştığı bir kadına evlilik vaadiyle yaklaşık 200 bin TL para ve 160 bin TL değerinde altın gönderdiği, ardından kendisini 'istihbaratçı' olarak tanıtan K.Y.'dan yardım istediğini belirlendi.

İstanbul'da yaşayan, T.'nin kaybolduğu gün memleketi Akşehir'in Değirmen Köy Mahallesi'nde olduğu ve T. ile son görüşen kişi olduğu anlaşılan K.Y. da televizyon programındaki canlı yayınlara katıldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Günlerdir televizyon programındaki canlı yayınlara katılarak T.'yi, öldürmediğini söyleyen K.Y., bugün yayında suçunu itiraf etti. Y., canlı yayındaki konuşmasında, şunları anlattı: "Olay günü beni aradığında akşam saat 17.00 civarındaydı. Otogardan M. amcayı aldım. Bir tesiste çorba içtik. Sonra bizim köydeki (Değirmen Köy) çeşmenin oraya geldik. 'M. amca, ben sana bir şey söyleyeceğim, ama yanlış anlama' dedim. 'Ben bu kadının adını bilmiyorum ne de evini, yurdunu herhangi hiçbir şeyini bilmiyorum. Senin bana attığın fotoğrafların haricinde hiçbir şey bilmiyorum. Belki ben sana yalan söyledim ama itiraf ediyorum. Paranda pulunda da değilim. İstanbul'a götür dedin. Götüremedim. Bak bunu da söyleyeyim' dedim. M. amcanın konuşma şekli değişti. 'Niye getirmedin? Ben sana güvenmiştim. Şimdi ben evime nasıl gideceğim, rezil oldum. Zaten bu kadın, beni TikTok'unda canlı yayında beni rezil etti' dedi.''