Tam 11 yıl sonra yürümeye başlayan Türkiye'nin mucize kadını yaşam savaşını kaybetti
Muğla'da geçirdiği beyin kanaması sonrası 4 ay boyunca yoğun bakımda kalan ve tam 11 yıl sonra yürümeye başlayan Türkiye'nin mucize kadını Hilal böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Muğla'da geçirdiği beyin kanaması sonucu 4 ay yoğun bakımda kalan, 5 kez ameliyat olan ve 11 yıl sonra yürümeye başlayan fitness eğitmeni H.P. (42), Manisa'da böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Menteşe ilçesinde H.P., fitness eğitmeni olarak görev yaptığı spor salonunda 2011 yılının Mayıs ayında bayıldı ve ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tetkikler ve çekilen tomografide H.P.'in beyin kanaması geçirdiği ve sol tarafının kısmi felç olduğu tespit edildi. Ameliyat olan H.P., 4 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi.

. Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi süren H.P., 4 ameliyat daha geçirdi. Annesi N.P.'i (37) 12 yaşında kaybeden H.P.'in zorlu hastane sürecinde destekçisi, memur emeklisi babası A.P. (70) ile ablası H.K. (44) oldu.

Kısmi felç sonrası sol tarafı tutmayan H.P., yaşadığı olumsuzluklara rağmen moralini yüksek tuttu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu H.P., 11 yıl sonra, 2022'de sol ayağı üzerine basıp yürümeye başladı. H.P., 2 ay önce rahatsızlanması nedeniyle yakınları tarafından Manisa'nın Salihli ilçesindeki özel bir hastaneye götürüldü.