Sıfır olarak satın aldığı aracı satmak isterken hayatının şokunu yaşadı!
Trabzon'da bir vatandaş 2025 yılında sıfır kilometre olarak satın aldığı aracını satmak isteyince hayatının şokunu yaşadı. Ekspertizde "sök-tak ve boyalı" çıkan araç için yetkili servis önce "işlem var" dedi, ardından "fabrikasyon hata yok" raporu sundu. İki rapor arasındaki çelişkiyle mağdur olan araç sahibi, hukuk mücadelesine hazırlanıyor.
İstanbul'dan sıfır kilometre olarak satın aldığı aracını bir yıl sonra satmaya karar veren Engin Siyah, ekspertiz raporuyla büyük bir şok yaşadı. Yetkili bayinin "kusursuz" diye sattığı aracın kapısında işlem olduğu tespit edilirken, yetkili servisin sunduğu iki farklı rapor süreci yılan hikayesine döndürdü.
2025 yılının Ocak ayında İstanbul’daki yetkili bayiden Peugeot Rifter model araç alan Engin Siyah, aracını yaklaşık bir yıl kullandıktan sonra satışa çıkardı. Alıcı adayıyla gidilen ekspertizde, sol ön kapıda sök-tak işlemi yapıldığı ve boya mikron değerlerinin yüksek olduğu saptandı. Duruma itiraz eden Siyah, "Aracı sıfır aldım, böyle bir şey imkansız" dese de Trabzon’daki yetkili servisin ilk incelemesi de ekspertiz bulgularını doğruladı.
Yaşanan krizin ardından üretici firmanın genel merkeziyle irtibata geçildi. İkinci kez incelemeye alınan araç için bu kez şaşırtıcı bir rapor hazırlandı.
İlk raporun aksine, kapıdaki mikron değerlerinin 129-165 aralığında olduğu ve bu durumun "fabrikasyon sınırlar" içerisinde kaldığı belirtildi.