''160 üyeden, 120'si FETÖ'cüydü''

''160 üyeden, 120'si FETÖ'cüydü''

FETÖ'den tutuklanıp serbest bırakılan eski HSYK üyesinden şoke eden FETÖ iddiası.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp serbest kalan eski HSYK üyesi Kerim Tosun’un ifadesi ortaya çıktı. Tosun, 23 sayfalık ifadesinde yargıdaki cemaat yapılanmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Tosun, 2010 yılında Yargıtay’a üye olarak seçilen 160 üyeden 120’sinin cemaat mensubu olduğunu iddia etti. Tosun, cemaat açısından önemli olan dosyalar için talimat geldiğini de söyledi. Tosun, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ve Başsavcıvekili Hakan Pektaş koordinesinde süren soruşturmada, 12 Ekim’de ikinci kez ifade verdi. Üniversite 4. sınıftan itibaren Fetullah Gülen cemaatine dahil olduğunu söyleyen Tosun’un ifadesi özetle şöyle:

28 ŞUBAT’TA FAALİYET YOK

“Ben daha sonra Datça’ya atandım. O dönem 28 Şubat olayları olunca cemaat faaliyetlerde bulunmamaya başladı. 2001 yılında Yargıtay Savcılığı’na geldim. Benimle birlikte cemaat mensubu 25 kişi o dönemde Yargıtay Savcılığı’na geldi.  

YARGITAY İÇİN GRUP KURULDU 

Şubat 2011 tarihinde yapılacak Yargıtay üyeliği seçimleri için bir grubun kurulduğunu biliyorum. Bu grup Yargıtay üyesi seçilecek 160 kişiyi belirleyecekti. 160’lar olarak belirtilen Yargıtay üyelerinin yaklaşık 120’ye yakınının cemaat mensubu olduğunu biliyorum.

Hürriyet