''Adil Öksüz Türkiye'de saklanıyor''

''Adil Öksüz Türkiye'de saklanıyor''

Adalet Bakanı Bozdağ, her yerde aranan FETÖ imamı Adil Öksüz'ün Türkiye'de saklandığını söyledi.

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ'nün firari 'hava imamı' Adil Öksüz'ün Türkiye'de saklandığını açıkladı. Bozdağ, Adil Öksüz, darbenin ana aktörlerinden biri... Ancak bu kadar zamandır saklanabiliyor olması onun yetenekleriyle ilgili değil" dedi. Darbeci Öksüz hakkındaki 'kaçtı' haberlerinin bilinçli olduğunu da belirten Bozdağ, "Ben daha fazla saklanabileceğine ihtimal vermiyorum" diye konuştu.

FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada arananların başında gelen 'havaimamı' Adil Öksüz ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan önemli açıklamalar geldi. Öksüz'ün darbeden sorumlu olduğunu belirten Bozdağ, "Birileri koruyor ama eninde sonunda yakalanacak" dedi. Bozdağ, Adil Öksüz hadisesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Adil Öksüz'ün Türkiye'de bu kadar saklanabilmesinin onun yetenekleriyle ilgili olmadığını, o kadar yetenekli bir adam olmadığını düşünüyorum. SAS komandoları bile kaçamadılar yani Adil Öksüz'ün kaçabilme ihtimali yok" diye konuştu.

Bakan Bozdağ, Türkiye'de Adil Öksüz'ün saklanmasına yardım edenlerin olduğuna dikkati çekerek, "Dışarı çıkmış mıdır? Kanaatimce dışarı çıkması çok zor. Çünkü hemen arkasından her tarafta çok ciddi tedbirler alındı. Daha fazla saklanabileceğine ihtimal vermiyorum. Eninde sonunda yakalanacaktır" ifadelerini kullandı.

Adil Öksüz'ün yurt dışına çıktığı haberlerinin ise, işi gevşetmek için bilerek yapıldığını belirten Bozdağ, "MİT'le irtibatı konusu daha öncede söyledim MİT'in ajanı da değildir mensubu da değildir bu bir açık iftiradır” şeklinde konuştu.