''Atatürk rüşvetçiydi'' sözlerine ceza

''Atatürk rüşvetçiydi'' sözlerine ceza

Mahkeme Atatürk rüşvetçiydi sözünü affetmedi.

Kanal A'da yayınlanan “Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” adlı programda CHP'ye, Atatürk'e, İnönü'ye, İş Bankası ile Cumhuriyet dönemine yönelik çok ağır ifadeler kullanıldı. Atatürk'ü açıkça “rüşvet almakla” suçlandı. Cumhuriyetin kurucu kadrosu “Naziler'den daha beter” olmakla suçlandı. CHP dönemi “rüşvet ve yolsuzluk dönemi” olarak lanse edildi.  RTÜK'ün AKP'li üyeleri, yazar Sait Alpsoy'a ait bu sözleri, “ifade özgürlüğü” kabul ederek programa ceza vermedi.

Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan RTÜK'ü mahkemeye verdi. Ankara 11. İdare Mahkemesi de RTÜK'ün AKP'li üyelerine tokat gibi bir cevapla, programın cezalandırılması yönünde karar verdi. Mahkeme kararında, “İnsan onuru çiğnenmiş, kişi ve kurumlar, eleştiri sınırları ötesinde aşağılanmış, iftiraya uğramıştır” dedi. Mahkeme kararı üzerine RTÜK, bu kez oybirliğiyle programa  ceza verdi.

ATATÜRK'E ÇİRKİN İFTİRA

20 Ekim 2014 tarihli programın konuğu Sait Alpsoy, Atatürk'ü “rüşvetçi” olmakla suçlayarak, “Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa'dan, Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinin ona verilmesi, Türkiye Cumhurşiyeti Devleti vatandaşlığına alınması karşılığında 900 bin lira rüşvet aldığına dair çok ciddi bir suçlama var. Hatta, bu suçlamada iddialar Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsına kadar gidiyor, araştırılması lazım” dedi.

Hakaretlerine devam eden Alpsoy,  tarihçi Mete Tunçay'ı kaynak göstererek,  şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk'ün servetinin altında, yani kiminde gaspa varan uygulamalar söz konusu. Mustafa Kemal Atatürk'ün de bizzat rüşvet aldığı yolunda kuvvetli şüpheler olduğu olduğu… Ancak Atatürk'ü Koruma Kanunu nedeniyle bu ve benzeri konularda araştırma yapmak mümkün değil. Madem ki utanılacak, gizlenecek, saklanacak hiç bir şey yok, neden Koruma Kanunu?”

“HİTLER'DEN DAHA BETER” DEDİ

“CHP'nin tek parti olarak ülkeyi yönettiği yılların hukuksuzluk, yolsuzluk, rüşvet olayları ile dolu olduğu”, “Dikta ve faşist yönetim döneminde gerçekleşen bütün suçların ve gayri ahlaki olayların pervasız bir şekilde yapıldığı, kimsenin bunun hesabını soramadığı”, “Atatürk'e İzmir Suikasti bahanesiyle ülkenin kan gölü haline getirildiği” ifadelerini kullanan programda, “Aynı yılların Nazi Almanyası'nda, Nazi Partisi'nin üst düzey kadrosu bu kadar kriminalize değildi” denilerek Atatrük ve Cumhuriyet'in kurucu kadrosu “Hitler'den daha kötü” olarak lanse edildi.