''Camiyi vuracak'' denilen komutan Jandarma'nın başına

''Camiyi vuracak'' denilen komutan Jandarma'nın başına

15 Temmuz darbe girişimi ardından yeniden yapılandırılan TSK'da, Balyoz planı iftirasında "camiyi vuracak" denilen isim Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı oldu.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasından sonra ilk atama kararları, bu kurumdaki yeni idari düzeni ortaya koydu.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberine göre Jandarma’da ilk kez üç Genel Komutan Yardımcısı atandı. Başta Balyoz, kumpas davalarından beraat etmiş personele kritik görevler verildi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in komutan yardımcılıklarına Korgeneraller İbrahim Yaşar, Ata Kalkan ve Ali Lapanta getirildi.

Jandarma’da yapılan atamalarda Balyoz ve Casusluk davalarından ceza alıp daha sonra beraat edenler de bulunuyor. Balyoz davasında “Camileri bombalayacaktı” iddiasıyla ceza alan, beraat ettikten sonra da görevine dönen ve darbe girişimi gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı derdest etmeye giden timin peşine düşen Tuğgeneral Semih Okyar, Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı oldu.

Balyoz’da aynı gerekçeyle yargılanan Tuğgeneral Ali Demir de Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na atandı. Balyoz sanıklarından, darbecilerin kolundan yaraladığı Tuğgeneral Nurettin Alkan Jandarma Okulları Komutanlığı’na, darbecilerin rehin aldığı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu da Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi.

15 Temmuz gecesi Güvercinlik’te yakıt tankerini patlatarak darbecileri zor durumda bırakan Tuğgeneral İsmail Balıbek de Bornova’daki 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na atandı.

Casusluk davasından yargılanan ve beraat eden Tuğgeneral Engin Çırakoğlu da Jandarma Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı oldu. Mardin’deki faili meçhul davasından beraat eden Tümgeneral Musa Çitil de Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı oldu. FETÖ kumpasının bir diğer kurbanı olan, Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu da İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na atandı.
 

Hürriyet