''Darbe başarılı olsaydı dağa çıkardım''

''Darbe başarılı olsaydı dağa çıkardım''

FETÖ kumpasları mağdurlarından 10 yıldır hukuk mücadelesi veren Yüzbaşı Murat Eren'den flaş açıklama.

FETÖ kumpasıyla hapse atılan ve 10 yıldır hukuk mücadelesi veren Yüzbaşı Murat Eren özgürlüğüne kavuştu. Önceki gün Askeri Yargıtay'ın verdiği kararla tahliye olan Eren'den ilk açıklama.

Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in haberine göre darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını da anlatan Eren, şöyle konuştu: “O gece sabaha kadar uyumadım. Bu sırada eşim Hande'yi arayıp, ‘Bir şey olursa daha güvenli bir yere gidin' dedim. Başarılı olacaklarına hiç ihtimal vermiyordum. Ancak başarılı olsalardı, Mustafa Önsel gibi her şeyi göze almış ve hazırlığımı yapmıştım. Hapishaneden kaçarak mücadeleme dışarıda devam edecektim. FETÖ'yle mücadele etmek için dağa çıkacaktım. Yıllarca Doğu ve Güneydoğu'da çalıştım. Benim gibi pek çok Harbiyeli de bunlarla savaşacaktı.” Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) geri dönmek istediğini belirten Eren, “Şu an yeniden yargılanarak beraat etmek istiyorum. Sonraki süreçte gönlüm yeniden TSK'ya dönmek istiyor. Çünkü ben o üniformaya doyamadım. Biz Atatürk'ün ordusunun subaylarıyız. Bundan onur duyuyorum” dedi.

BU PİSLİK TEMİZLENMELİ

TSK'daki FETÖ'cülerin temizlemesi gerektiğine vurgu yapan Murat Eren, “Hâlâ bitmiş değiller. Bunların pisliğini sabırla temizlememiz gerekiyor. Kararlı mücadeleye devam edilmeli. Hainleri asalım ama onların ailelerini itersek potansiyel devlet düşmanı yetiştiririz. Onun için devletin darbecilerin çocuklarına kazanması gerekir” diye konuştu.

Sözcü

Etiketler murat eren