''Diplomatların üçte biri FETÖ'cü''

''Diplomatların üçte biri FETÖ'cü''

Emekli konsolos Vahit Özdemir yurt dışında görev yapan büyükelçi, başkonsolos ve konsoloslara ciddi eleştiriler yöneltti.


Emekli konsolos Vahit Özdemir Star'a yaptığı açıklamada, yurt dışında görev yapan büyükelçi, başkonsolos ve konsoloslara ciddi eleştiriler yöneltti. Dışişleri Bakanlığı'nda yaklaşık 3 bin civarında diplomat olduğunu belirterek, bunların en az bin kişisinin FETÖ'cü olduğunu savunan Özdemir, “Son yıllarda 800 civarında diplomat statüsünde memur alındı. Bunların hepsi şu anda yurt dışında konsolosluklarda, büyükelçiliklerde görevliler. Bu yapının tamamı temizlenmediği için dış misyonlarımızda FETÖ'cü diplomat kadroları var. Bunlar görevlerini yapmıyorlar, savsaklıyorlar. Böylece dolaylı da olsa FETÖ'ye hizmet ediyorlar” dedi.
 
Star'ın haberine göre; Özdemir, özetle şunları söyledi: “Bunu önlemenin yolu, Başbakan imzasıylı dış misyonlara bir genelge gönderilmesi ve bu FETÖ''cülerin yapmış olduğu tahribatın anlatılması istenebilir. Başbakan imzalı bir genelgeyle neler yapılacağına dair kesin bir talimat verilmeli, genelgeye uymayanlarla ilgili OHAL kapsamında cezalandırılacağı vurgulanırsa netice alınacağını düşünüyorum. Görevini yapmayana müeyyide yok şu anda.
 
BEKLE-GÖR POLİTİKASI
 
Bu temsilcilikler bulundukları ülkenin dışişleri bakanlığına, başbakanlığına, ilgili kuruluşlara, STK'lara bilgi vermelidir. Fakat, dış misyonlarımız sanki atıl durumda gibi. Görevlerini maalesef yapmıyorlar. Herkes de ikinci dalga operasyonu olur mu diye bir beklenti de var, bekle gör politikası izleniyor.
 
DEĞİŞİK GRUPLAR VAR
 
Yurtdışındaki kadroların içinde 28 şubatçılar, monşerler, masonlar var FETÖ'cüler var. Çok değişik gruplar var. Bunlar görevlerini yapmıyor. Bunların bir kısmı 'bunlar bizim arkadaşımız' diye dünüşüyor. Bir kısmı da 'FETÖ tekrar dirilebilir, ayağa kalkabilir, işimden gücümden olmayayım' diye düşünüyor olabilir.”
 
Dış misyonlarımızda görevli diplomatların bulundukları ülkelerde 15 Temmuz'u anlatması gerektiğini ifade eden Özdemir, “Diplomatların Aslında şu anda yurt dışındaki konsoloslarımızın, büyükelçilerimizin işini gücünü bırakıp oradaki muhataplarına Türkiye'deki durumu anlatması ve onları ikna etmesi gerekirdi. Radyo, televizyonlara çıkabilir, beyanat verebilir. İlgililer çağrılıp ağırlanabilir. Medyada yer almak ve gündem oluşturmak lazım. Ama etliye sütlüye karışmayarak aslında bilerek ve bilmeyerek FETÖ'ye hizmet ediyorlar. Bu görevi yapması gereken birçok diplomat da aslında FETÖ'cü” ifadesini kullandı.
 

Star

Etiketler fetö büyükelçi