''En İyi İş Adamı'', Sedat Peker seçildi !

''En İyi İş Adamı'', Sedat Peker seçildi !

Türkiye Gençlik Ödülleri kapsamında dağıtılan ödüllerde Sedat Peker ismi dikkat çekti.

MCD Gençlik Kulübü ve Dünya Gençlik Politikaları Derneği tarafından düzenlenen, Türkiye’nin ve Avrupa’nın dikkat çeken gençlik hareketi olan Türkiye Gençlik Ödülleri kapsamında; sanat, iş ve spordünyası başta olmak üzere birçok dalda 22 ülkeden genç, 15 milyona yakın oy kullanarak, ‘Yılın En İyilerini’ seçti.  

Ödül töreninde sanattan, ticarete, haberden, inşaata kadar çok sayıda konu başlığında isimler belirlendi. Ortalama 2 ay süren oylama sonucunda, 22 ülkeden gelen oylarla seçilen isimler arasında en çok dikkat çeken başlık, ‘En İyi İş Adamı’ altındaki isim oldu. Yaptığı açıklamalarla pek çok kesimin tepkisini çeken Sedat Peker bu konuda gençlerin 176.497’sinin oyunu alarak ödül almaya hak kazandı.

PEKER’İN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALARI

Barış metnine imza atan akademisyenlerin kanında duş almak isteyen Sedat Peker, gazeteci Can Dündar’ı ‘asmakla’ tehdit etmişti. “Diktatör dediğiniz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a dua edin” diyen Peker, “benim gibi düşünen biri Cumhurbaşkanı olursa ilk işi idamın geri getirilmesi, ikinci işiyse sizlerin asılması olacaktır” şeklinde konuşmuştu.

ÖDÜL TÖRENİ 4 MAYIS’TA DÜZENLENECEK

4 Mayıs 2016 Çarşamba günü, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek ödül töreninde seçilen isimler ödüllerini alacak. Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının desteği ve sponsorluğunda yapılacak olan ödül gecesinin sunuculuğunu ünlü sunucu Ceyhun Yılmaz gerçekleştirecek. Geceye sanat, müzik, siyaset ve iş dünyasından tanınmış isimlerin de katılması bekleniyor.

DÜNYA GENÇLİK POLİTİKALARI DERNEĞİ HAKKINDA

“Dünya Gençlik Politikaları Derneği”, sosyal medya hesabından misyonunu,  ‘Türkiye ve Dünya genelinde Gençlik Politikaları üretmek ve gençlerin sorunlarının çözülmesini sağlamaktır’ şeklinde tanımlıyor. Derneğin kendisiyle ilgili diğer bilgiler de şu şekilde sıralanıyor: “Dünya Gençlik Politikaları Derneği” 2012 yılında Maksut Coşkun Dokunulmaz tarafından kurulmuştur. Dernek bünyesinde hiç kimse kimseye kendi siyasi görüşünü empoze etmeye çalışamaz. “Dünya Gençlik Politikaları Derneği” nin amacı siyaset yapmak değil “Gençlik Politikaları” üretmektir. “Dünya Gençlik Politikaları Derneği” bünyesinde her görüşe sahip genç yer alabilir, amaç farklı görüşlerdeki gençleri bir araya toplayarak ortak bir zeminde buluşmalarını ve kendi geleceklerini oluşturmalarını sağlamaktır.

Etiketler sedat peker