''Hz. Muhammed olmasaydı Gülen’in son peygamber olacaktı''

''Hz. Muhammed olmasaydı Gülen’in son peygamber olacaktı''

FETÖ soruşturmasında ifade veren gizli sanıktan Gülen için şoke eden sözler.

FETÖ soruşturmasında ifade veren gizli tanık, “örgüt içinde Hz. Muhammed olmasaydı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in son peygamber olabileceği yönünde bir inanışın olduğunu” söyledi. Gizli tanık, “Hocanın kutsallığına inandırıyorduk” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul yapılanmasında bir dönem görev yapan “sorumlu abi”, gizli tanık olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na ifade verdi. Gökçe kod adı verilen gizli tanık, FETÖ'nün sapkın din anlayışını nasıl tesis ettiğini anlattı. Gizli tanık, örgütün kendi tabanına “Eğer Hz. Muhammed olmasaydı son peygamber Fetullah Gülen olurdu” inanışını yayarak Gülen'i kutsal bir kişi olarak gösterdiklerini itiraf etti.

"KUTSALLIĞINA İNANDIRMAK İSTEDİK"

Kendisini sorumlu olarak atadıklarında “Vazife ecel gibidir nerede ve nasıl geleceği belli olmaz” dediklerini aktaran gizli tanık, Gülen'in Hz. Muhammed olmasaydı son peygamber olabileceğine yönelik görüşlerini örgüt mensuplarına anlatarak Gülen'in kutsal bir kişi olduğuna inandırmaya çalıştıklarını belirtti. Gizli tanık, “Örgüt içerisinde Gülen ile ilgili son peygamber Hz. Muhammed olmasaydı hocanın olabileceği yönünde bir inanış mevcuttu. Bu nedenle 'kendisine mehdilik verildiğini, İslam'ı tüm dünyaya hakim hale getireceğini' söyleyerek tabandaki insanları hocanın kutsallığına inandırıyorduk” ifadelerini kullandı.

"GÖZLERİNİ BOYADIK"

Evlerde kalan öğrencilerin yapılan etkinliklerle gözlerinin boyandığına dikkat çeken gizli tanık, özellikle doğu illerinden gelen ve maddi imkanları yetersiz olan zeki çocukları değişik yerlere gezilere ve ülkelere götürerek örgütün imkanlarının gösterildiğini, gerekirse iş imkanı sağlanacağının vaat edildiğini aktardı.

Sabah