''Lozan üzerinden siyaset Kılıçdaroğlu'na kazandırmaz''

''Lozan üzerinden siyaset Kılıçdaroğlu'na kazandırmaz''

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan ile ilgili sözlerine yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

CHP liderinin sözlerini eleştiren Başbakan Binali Yıldırım ''Kılıçdaroğlu Lozan konusunda ayrıştırıcı bir dil kullandı'' dedi.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI ? 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhtarlarla buluşmasında Lozan Anlaşması'nı "1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'te Lozan'a razı ettiler. Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştılar. Şöyle bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan'la verdik" sözleriyle eleştirmişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Biz Lozan'ı savunuyoruz, onlar Sevr'i savunuyorlar. Sen Sevr'i mi savunuyorsun? Biz Ankara'yı savunuyoruz onlar İstanbul'u savunuyorlar. Biz Cumhuriyet'i savunuyoruz onlar hilafeti savunuyorlar. Biz vatandaşı savunuyoruz onlar kul olmayı savunuyor. O koltuğuma Cumhuriyet sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş"  sözleriyle yanıtlamıştı. 

İKİNCİ KALKIŞMA İDDİALARI

 Yıldırım ikinci kalkışma iddialarıyla ilgili olarak ise ''bunlar FETÖ'cülerin tezgahı. İtibar edilmemeli. Eeğr böyle bir şey olursa 15 Temmuz'dan daha ağır fatura öderler'' dedi.