''MİT TIR'larında hedef Erdoğan'dı''

''MİT TIR'larında hedef Erdoğan'dı''

TBMM'de komisyonun sorularını yanıtlayan eski Jandarma İstihbarat Başkanı Aydın'dan MİT TIR'ları davasına ilişkin çarpıcı açıklama.

Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu dün eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tümgeneral İbrahim Aydın'ı dinledi. Komisyon'da MASAK tarafından görevlendirilen ve daha sonra geri çekilen uzman Ali Temizer'in FETÖ nedeniyle açığa alınması tartışmaya yol açarken Komisyon bütün uzmanların yeniden MİT tarafından güvenlik soruşturmasından geçirilmesi kararı aldı. MİT TIR'ları davasında bir ay tutuklu kalan Aydın Komisyon'a şu bilgileri verdi:

(15 Temmuz darbe girişimi) Bu daha önce ayak izleri 7 Şubat'tan itibaren görülen Gezi'de kısmen hissedilen 17-25 Aralık'ta hissedilen MİT TIR'larında izi görülen adımlar silsilesinin son halkasıdır. Onlar öncü kalkışmalardı, ölümcül darbe 15 Temmuz'da vurulmak istendi. Türk ordusu milletine boğdurulmak istenmiştir. Türk ordusuyla milletin arasına , Türk ordusu ile siyasetin, polisimizin arasına kan soktular.

Darbe bildirisinde imzalara baktık. Mehmet Partigöç'ün imzasını görünce "Konu anlaşıldı" dedim. Partigöç'ün bu yapıyla irtibatı istihbaratçılar tarafından bilinir.

(Darbe girişimi gecesi) Kara havacılık komutanlığı Ankara'ya saldıran iki merkezden birisi. Yarbay arkadaşlarla kara havacılık okuluna geçtik. İki saldırı üssünden birinin söndürülmesinde katkımız oldu. Darbeciler, 31 uçak kaldırarak bu girişime kalkıştılar. Karşı darbeciler 48 uçak kaldırmakla Akıncı Üssü'ndeki faaliyetleri söndürmüş oldu. Bizi üzen bu ihanetin kendi içimizden kaynaklanmasıdır. Ama emperyalizm 19 senede (28 Şubat post modern darbe) iki ayrı vasıflı darbeyi ordumuza yaptırmıştır.

Genelkurmay başkanı ve MİT Müsteşarı'nın darbenin önlenmesinde tarihi rol oynadıklarını düşünüyorum. Genelkurmay başkanının bildiride imzası olsaydı Türkiye başka noktada olurdu.

MİT TIR'ları bu darbenin öncüsüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızı zorda bırakmak adına hukuken ve siyaseten bir şeyleri yapabilme imkânı tıkandığında yapılan uluslararası bir hamle. TIR olayı, Ergenekon, Balyoz, askeri casusluktan sonra kumpasın dördüncü ayağı. TIR hadisesi cumhurbaşkanını hedef alan tam bir darbe girişimidir. Bu yapı ben ve eşimin telefonunu dinledi. İnternet sitelerinde hakarete uğradım. İstihbarat başkanlığından çıkarılmamda etkililer. TIR çukuruna da bu yapı tarafından itildim.

FETÖ yapılanması 1984-1985'ten sonra 1989 harp okulu mezunlarıyla başlıyor. Mezun olanlar belli süreçlerden sonra general seviyesine geldi. Bunun dışında bu yapıya dahil olanlar varsa sonradan devşirilmişlerdir.

Sabah