''Tekmeci danışmanın'' eşi de danışman oldu

''Tekmeci danışmanın'' eşi de danışman oldu

Yusuf Yerkel’in eşi Sümeyra Yerkel, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın danışmanı oldu.

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma'da, faciayı protesto eden madenci Erdal Kocabıyık'ı tekmeleyen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müşaviri Yusuf Yerkel'in eşi Sümeyra Yerkel, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın danışmanı oldu. Sümeyra Yerkel, TRT Genel Müdürü Şenol Göka tarafından TRT'ye atanmış ve bu atama kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Yerkel, madenci Erdal Kocabıyık'ı yerlerde tekmelemiş ve kamuoyu günlerce bu görüntüyü konuşmuştu. Kocabıyık hakkında daha sonra soruşturma başlatılmış “Başbakanlık koruma aracına hasar verdiği gerekçesiyle faiziyle birlikte 631 lira para cezası”na çarptırılmıştı. Kocabıyık ayrıca “kamu malına zarar verdiği” gerekçesiyle 10 ay hapis cezasıyla yargılanarak mahkum oldu.

Ocak ayında Yerkel'in eşi Sümeyra Yerkel TRT ile gündeme geldi. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, kendi döneminde kuruma 500 yeni personel aldı. Yerkel'in eşi Sümeyra Yerkel de o dönem TRT İstanbul Müdürlüğü'nde “Sözleşmeli yapım ve yayın elemanı” olarak göreve başladı. Yerkel'in TRT'ye atanması da kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Sümeyra Yerkel'in adı bir kez daha gündeme geldi. Cumhuriyet’in haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, bakanlığa “dikkat çeken” bir atama yaptı. Yerkel'in eşi Sümeyra Yerkel'i “bakan danışmanı” olarak atadı.