'Casus' eşe beraat

'Casus' eşe beraat

Eşinin telefonuna casus programı yükleyerek mesajlarını okuyan kadın, yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul’da yaşayan Ayten-Rahmi T. çifti 19 yıllık evliydi ve üç çocukları vardı. Çift, evliliklerinin son döneminde şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. Ayten T. birkaç kez evi terk etti. Ancak hepsinde aileler araya girdi ve evine döndü. Ayten T.’nin aldatıldığına dair şüpheleri vardı. Evde uyuduğu bir gün, eşinin şifresiz olan telefonuna casus bir program yükledi. Program sayesinde telefondaki bütün mesajlar ve fotoğraflar mail adresine geldi, kocasının kendisini aldattığından emin oldu ve boşanma davası açtı.

Karar'dan Ayfer Çalıkıran'ın haberine göre; Casus programla elde ettiği mesajları ve fotoğrafları, mahkemeye delil olarak sundu. 2 bin lira tedbir nafakası, 100 bin lira da maddi manevi tazminat istedi. Tazminat davası devam ederken, Rahmi T., mahkemede delil olarak sunulan mesajların bilgisi olmadan alındığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

 İHLAL DAVASI AÇILDI

Ayten T. ve avukatının unuttuğu bir yasa vardı. Boşanma davasında dosyaya konulan ve yasak aşkı ortaya çıkaran delillerin toplanma şekli suçtu. Bunu bilen davalı koca Rahmi T. ve avukatı atağa geçti. Rahmi T. casus program yükleyen Ayten T.’yi şikayet etti. Soruşturmanın ardından Ayten T. hakkında “Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek” suçu kapsamında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İFŞA AMAÇLI DEĞİL

Mahkeme emsal bir karar vererek, Ayten T.’nin beraatine karar verdi. Hakim, verdiği kararda Ayten T.’nin evliliğini bitirmek için açtığı boşanma davasında eşinin kendisini aldattığını ispat etmek amacıyla kocasının telefonuna kurduğu programla mesajları mahkemeye delil olarak sunduğunu ve boşanma aşamasını kolaylaştırdığını, mesajların mahkemede sadece delil niteliği taşıdığını, söz konusu mesajların başka bir yerde kullanılarak ifşa edilmediğini kaydetti.

fft16_mf7494297.jpeg

Ayten T.’nin ulaştığı mesajlarda, Rahmi T.’nin başka bir kadınla sohbet ettiği görülüyor.

MESAJLARA 6 AY BOYUNCA TAKİP

Geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıkan Ayten T., “Ben eski eşimin beni aldattığına emin olmak istedim. Yaklaşık altı ay boyunca bunu ispatlamaya çalıştım. Programı kurmamdaki amaç eşime gelen mesajları okumaktır. Ben mesajlarını silmedim, yok etmedim. Sadece emin oldum ve boşanmak için mesajları delil olarak mahkemeye sundum. Tek amacım mesajların delil olmasıydı” diyerek suç işlemediğini ifade etti.