'Namaz kılmayan hayvandır' demişti ! Bir skandal daha...

'Namaz kılmayan hayvandır' demişti ! Bir skandal daha...

"Namaz kılmayan hayvandır" diyen Prof. Dr. Mustafa Aşkar bir skandala daha imza attı.

TRT 1'de 'Ramazan Sevinci' programında "Namaz kılmayan hayvandır" sözleriyle tartışma başlatan ilahiyatçı Mustafa Aşkar Akit Gazetesi'ne konuştu. Sözleri nedeniyle gelen tepkilere yanıt veren Aşkar, sözlerinden geri atmadığını söyledi.

Bir kesimin sözlerini çarpıttığını belirten Aşkar, sözlerinin bir bütün içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. "İslam düşmanlığı yapanlar, benim sırtımdan İslama saldırdılar" diyen Aşkar, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"FURKAN SURESİ 44. AYETİNİ REFERANS ALDIM"

"Programda söylediğim ifade bana ait değildir, biz sadece nakil yaptık. "Yoksa sen, hakikaten onların çoğunun, (hakkı) dinlediklerini veya düşünüp anladıklarını mı zannediyorsun? Hayır! Öyle değil. Onlar hayvanlar gibidir, hatta yolca daha şaşkındırlar" şeklindeki Kuran-ı Kerim'deki Furkan Suresi 44. ayetini referans alarak konuyu ele aldım.

"GERÇEĞİ PROGRAMDA AÇIKÇA SÖYLEDİM"

Konuşmam esnasında, 'Kimse alınmasın ama Kuran-ı Kerim'de Furkan Suresi'nde de böyle diyor' şeklinde ifadelerim yer aldı. Doğru, bu ayette mekkeli müşriklerden söz ediliyor ve zaten Mekkeli müşrikler de namaza karşı olduğu için bu hitaba maruz kalıyor. Ülkemizi ve toplumumuzu karıştırmak isteyen İslam düşmanı çevreler benim sözümü cımbızlayarak bana ve benim üzerimden İslam'a ve müslümanlara saldırmış oldular. Ben bu gerçeği programda açıkça söyledim ve söylerken de maalesef canlı yayının azizliği olarak sert bir üslupla söylemiş oldum. Ben açıkladığım görüşümden dönmüş değilim.

"GERİ ADIM ATMIYORUM"

Ben sözlerimden geri adım atmıyorum. Bu bir ilmi tespittir. Benim ifade tarzım yanlış oldu ve bu yanlış tarzım nedeniyle yine medya aracılığıyla kamuoyundan özür diledim. Ben doğru bildiğimi söyledim fakat doğruyu söylerken üslup hatası yaptım. Benim üslup hatamdan dolayı eğer incinenler omuşsa yine de özür dileriz.

TRT SUNUCUSU ÖZÜR DİLEMİŞTİ

"Namazı hayvanlar kılmaz. Namaz kılmayan da hayvandır' diyen Mustafa Aşkar'a Diyanetten siyasete sanattan ilahiyatçılara kadar her kesimden tepki gelmişti. En son Başbakan Binali Yıldırım 'halt etmiş' diyerek tepki koymuştu. Mustafa Aşkar'ın bu sözleri sarfettiği Ramazan Sevinci programının sunucusu Serdar Tuncer de özür dilemişti.