'Zehir' satan kardeşlerin servetine el konuldu

'Zehir' satan kardeşlerin servetine el konuldu

Hollanda'da hint kenevirinden kazandıkları para ile Türkiye'de çok sayıda mülk alan iki kardeşin tüm servetine el konuldu.

Hollanda'da iki kardeş Hint kenevirinden kazandıkları kirli parayı kurye ile Türkiye'ye gönderip amcaları aracılığıyla çok sayıda mülk aldı. Hollanda ve Türk makamlarının çalışması sonucu iki kardeşin Türkiye'deki tüm servetine el kondu.

Sabah'tan Gülcan Demirci'nin haberine göre, Hollanda'da yaşayan Ramazan K. ve Bülent K., Hollanda vatandaşı Tai Gaston ile birlikte aldıkları seralarda Hint keneviri yetiştirdi. Elde ettikleri uyuşturucuyu satan iki kardeş, paralarını da kuryeler aracılığı ile Türkiye'de yaşayan amcaları Fahri A.'ya gönderdi. Amca da yeğenlerinin uyuşturucu paralarıyla İstanbul, Kocaeli, Antalya, Aydın ve Yalova'da paha biçilemez çok sayıda ev arsa, dükkan ve tarla satın aldı. Ancak bir süre sonra Hollanda ile Türkiye Adalet Bakanlığı yetkililerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonuç verdi. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bu kapsamda amca Fahri A.'ya ait işyeri ve ikametgahlarda arama yapıldı. Fahri A.'nın Beşiktaş'taki işyerinde 200 bin Euro para, gayrimenkullere ait tapu kayıtları, yapmış olduğu faaliyetlerine ilişkin notlar, el yazısı ile düzenlediği ajandalar bulundu. 
 
200 BİN EURO + 43 GAYRİMENKUL
 
Ramazan K. ve Bülent K. kardeşlerin kuryeler ve çeşitli yollarla gönderdiği büyük miktarda paraların yazılı olduğu ajanda ve euro tapu ve mal varlığı değerleri konusunda inceleme yapılmak üzere MASAK'a gönderildi. MASAK'ın savcılığa yolladığı raporda, söz konusu gayrimenkul ve mal varlığının Hollanda'daki uyuşturucu madde ticaretinden sağlanan paralarla edinilmiş olabileceği, bu nedenle el konulması istendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı elde edilen 200 bin Euro para, 43 adet gayrimenkule mahkeme kararı ile el koydu. Savcılık ayrıca el konulan malların devlete devredilmesini kararlaştırdı. 
 
AMCAYA DAVA
 
Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, Türkiye'de yaşayan ve yeğenlerin paralarını gayrimenkule çeviren amca Fahri A. hakkında ise "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Amca Fahri A. suçlamaları reddetti. Duruşma dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için Şubat ayına ertelendi.