1 gecede 36 çocuk yetim kaldı

1 gecede 36 çocuk yetim kaldı

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin 15 ton bomba yüklü kamyonu 36 çocuğu yetim bıraktı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu 36 çocuk yetim kaldı. Patlamada 2 kardeşi, 4 dayısı, amcası ve yeğenlerini kaydeden Ceylan Yaman, "Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bize bunları yaşatanların Allah belasını versin, evimizi yıktılar" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü mezrasında, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen katliamda yakınlarını kaybedenlerin yaşadığı büyük acı dinmiyor.

Dürümlü'de hayatını kaybedenler için Tanışık köyünün bir tarafında erkekler, diğer tarafında ise kadınlar, başsağlığı dileklerini kabul ediyor.
İl merkezi ile çevre köylerden gelen çok sayıda kişi, taziyeevlerine giderek, katliamda yakınlarını kaybedenleri teselliye çalışıyor. Kadınlar, kendileri için kurulan taziyeevinde, evlatları, eşleri ve yakınları için Kürtçe ağıtlar yakıyor.

Gözyaşları dinmeyen kadınlar, kucaklarında küçük yaşta yetim kalan çocukları göstererek, terör örgütü PKK'ya duydukları nefreti dile getiriyor.

Patlama sonucu yetim kalan 36 çocuk, yaşananlardan habersiz köy meydanında oynarken, onları görenlerin ise yüreği burkuluyor.

Patlamada 2 kardeşi, 4 dayısı, amcası ve yeğenlerini kaydeden Ceylan Yaman, AA muhabirine, olayın yaşandığı 12 Mayıs'ta amcasının ölümü nedeniyle erkeklerin taziyeevinde bulunduğunu söyledi.

Katliamda hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun köy dışında inşaat ve taş ocaklarında çalıştığını, taziye için köye geldiğini anlatan Yaman, duydukları şiddetli patlamanın ardından gittikleri olay yerinde korkunç bir manzarayla karşılaştıklarını vurguladı.

"GÜZEL GÜNLERİMİZ GERİDE KALDI"

Akrabalarının cesetlerinin parçalarını topladıklarını kaydeden Yaman, şöyle devam etti:

"Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bize bunları yaşatanların Allah belasını versin. Evimizi yıktılar. Olayda Yaman ailesinden 10 kişi hayatını kaybetti. Dayımlar da Yakar ailesinden. Ölenler arasında kardeşlerim, dayılarım, amcam ve yeğenlerim vardı. Ağabeyim Gerçek, oğlu Davut, amcam Ramazan, oğulları Mehmet Sait ve Ahmet Yaman hayatını kaybetti. Köyde yaşayanların hepsi akraba. Ölenler arasında nişanlı, askere gidecek ve yeni evli gençler de vardı. Hepsi çok iyiydi. Daha birkaç ay evvel düğünümüz vardı. Hepimiz bir aradaydık. Köyümüz çok güzeldi ama böyle bir acıyla güzel günlerimiz geride kaldı."

Yaman, köyde yaşayan herkesin geçim ve çocukları okutmanın derdinde olduğunu, böylesi bir olayla sarsıldıklarını belirtti.

"YÜREĞİM YANIYOR"

Leyla Yaman (17) ise patlamada babası Gerçek ile kardeşi Davut'u kaybetmenin acısını yaşadığını dile getirerek, "Yüreğim yanıyor. Bize bunları nasıl yaşatırlar? Babam ve kardeşim öldü" diye konuştu.

Bingöl'ün Genç ilçesinde 9 Mayıs'ta teröristlerce gasbedilen, yaklaşık 15 ton patlayıcının bulunduğu kamyonu 12 Mayıs gecesi Diyarbakır'da saklamak isteyen PKK'lılara tepki gösteren vatandaşların, aracın bölgeden çıkması için yaptığı takip sırasında patlama meydana gelmişti.

Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliği ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Olayda 16 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmıştı. PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının dul kalmasına neden olmuştu.