1. Ulusal Afyonkarahisar 7 Bölge 7 Lezzet Yemek Yarışması Başladı

1. Ulusal Afyonkarahisar 7 Bölge 7 Lezzet Yemek Yarışması Başladı

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen 1.Ulusal Afyonkarahisar 7 Bölge 7 Lezzet Yemek Yarışması, Türkiye’nin dört bir yanından 160 yarışmacıların katılımı ile Afyonkarahisar Ticaret Odası’nda başladı.

- Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen 1.Ulusal Afyonkarahisar 7 Bölge 7 Lezzet Yemek Yarışması, Türkiye’nin dört bir yanından 160 yarışmacıların katılımı ile Afyonkarahisar Ticaret Odası’nda başladı.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret Odası, Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası ile Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen 1. Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması liseler arası, üniversiteler arası ve ev hanımları arasında olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Lise öğrencileri tavuk yemeği, üniversite öğrencileri balık yemeği, ev hanımları da yöresel hamur işi ve tatlı kategorilerinde yemeklerini yaparak jüri üyelerine sundular.

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, düzenlenen yemek yarışmasının Afyonkarahisar’da termal turizme katkı sağlamak ve nitelikli eleman yetiştirmek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Kalkan, yarışmaya Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı 20 dernek başkanının ve Türkiye’nin dört bir yanından yarışmacıların katıldığını belirterek, "Yarışmayı Afyonkarahisar'da ilk kez düzenliyoruz. Her yıl bunun üzerine bir şeyler koyarak yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca bu yarışmanın Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda gerçekleştirilmesi de son derece anlamlı” dedi.

Yarışamada dereceye girenlerin ödüllerinin yarın verileceği bildirildi.

Kaynak: DHA