10 Yaşındaki Sarah Hafız Oldu

10 Yaşındaki Sarah Hafız Oldu

Kütahya'da, ailesiyle birlikte yaklaşık 1 yıldır mülteci olarak ikamet eden Iraklı 10 yaşındaki Sarah Aluntafakeyn, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyip hafız...

Kütahya'da, ailesiyle birlikte yaklaşık 1 yıldır mülteci olarak ikamet eden Iraklı 10 yaşındaki Sarah Aluntafakeyn, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyip hafız oldu.

Sarah, hafızlık eğitimine 5 yaşında Irak'ta başladığını, son 8 aydır da Kütahya Hayme Ana ve Nizamiye Kız Kur'an Kursu'nda ezberlerini pişirerek belge almaya hak kazandığını kaydetti.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Sarah'a Hafızlık belgesinin yanı sıra altın takıp, Kur'an-ı Kerim de hediye etti.

Müftü Gül, "Sarah geçen yıl Haziran ayında babasıyla bize gelerek hafızlığına devam etmek istediğini söyledi. Sarah, Haziran ayında ezberlerini daha pişirerek Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu hafızlık tespit sınavına katıldı ve başarılı oldu. Başkanlığımız Sarah için özel bir hafızlık belgesi hazırladı. Ben Sarah, ailesi ve hocalarını kutluyor ve teşekkür ediyorum. Sarah, inşallah buradaki akranlarına örnek olur" şeklinde konuştu.

Bu arada, Sarah Müftü Gül'den bir de istekte bulundu. Sarah, "Benim hafız olmamda büyük katkısı olan Nuray Yeles hocamla Umre ziyareti yapmak istiyorum. Bu hususta bana yardımcı olursanız sevinirim" dedi.

Müftü Hacı Yusuf Gül, Sarah'ın Umre ziyareti isteğine, "Çok anlamlı ve güzel bir istekte bulundunuz. Bununla ilgili bir çalışma yapalım. İnşallah bu isteğin yerine olumlu sonuçlanır" diye konuştu. (EFE)