11 İLDE OPERASYON DÜĞMESİNE BASILDI: 79 GÖZALTI

11 İLDE OPERASYON DÜĞMESİNE BASILDI: 79 GÖZALTI

Kayseri merkezli 11 ilde FETÖ operasyonu başlatıldı.

Kayseri merkezli olarak Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik haklarında gözaltı kararı verilen 79 kişi için bu sabah 11 ilde operasyon başlatıldı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün, emir subaylığını yapan emekli astsubay A.Ü. de gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin başlattığı operasyon Kayseri'nin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, Elazığ, Yozgat, Konya, Bitlis, Adıyaman, Sakarya ve Aksaray'da yürütülüyor. Operasyonda, aralarında FETÖ'nün Sosyal Güvenlik Kurumu sorumlusu ve bir noterin de bulunduğu 79 kişi için gözaltı işlemi yapılırken evleri ve işyerleri de aranıyor.

ESKİ EMİR SUBAYI DA GÖZALTINDA

Bu arada 15 Temmuz kalkışmasının sorumluları arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk'ün, Kayseri'de Tümgeneral rütbesiyle görev yaptığı sırada emir subaylığını yapan emekli astsubay A.Ü. de gözaltına alındı.

Emekli astsubay A.Ü.'nün darbe gecesi Orgeneral Akın Öztürk ile yaptığı görüşmeler nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

ARALARINDA ÖRGÜTÜN SGK İMAMI DA VAR

Bugün başlatılan FETÖ/PDY soruşturmasında Kayseri'de gözaltına alınanlar arasında bulunan Nilgün Akın'ın Talas ilçesinde 9'uncu Noter olduğu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda işçi olarak çalışan Hüdaverdi Yüksel'in de FETÖ'nün Kayseri'deki SGK'nın sözde imamı olduğu belirlendi.

DHA