11. İstanbul Lale Festivali

11. İstanbul Lale Festivali

İBB tarafından düzenlenen festivali kapsamında, bin 728 metrekarelik alana yapılan canlı "lale halısı" ziyarete açıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen 11. Lale Festivali kapsamında, Sultanahmet Meydanı'na 563 bin canlı lalenin oluşturduğu bin 728 metrekarelik alana yapılan "lale halısı" ziyarete açıldı.

Açılışta konuşma yapan İBB Meclis Başkanvekili Ahmet Bilal Kıymaz, 2005 yılında başlatılan "Lale Evine Dönüyor" kampanyasıyla bu topraklardan göç eden lalenin yeniden İstanbul'un her köşesinde açmaya başladığını söyledi.

Kıymaz, lalenin İstanbul'a dönüşüyle şehrin çehresinin değiştiğini ve yeni iş kapılarının açıldığını belirterek şunları aktardı:

"Artık halkımız ilkbaharın gelmesiyle İstanbul’un her köşesinde laleleri görmeye alıştı. Adeta baharın müjdecisi oldu. Bu güzelliğin yanında Türkiye’de lale endüstrisi kuruldu. Bu sayede ülkemiz lale ihraç eden ülkeler arasına girdi."

Konuşmanın ardından aralarında İBB Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Bulut ile Nihat Macit, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek ve diğer protokol üyeleri dünyanın en büyük canlı lale halısının açılışını yaptı.

Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı lale halısı 30 Nisan’a kadar tüm ziyaretçilere açık olacak.