11 maaşıyla tepki toplayan isim görevden alındı

11 maaşıyla tepki toplayan isim görevden alındı
Güncelleme:

Daha önce 11 maaşla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz görevden alındı; yerine Ziraat eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın geldi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Genel Müdür Fahrettin Poyraz görevden alındı. Fahrettin Poyraz'ın yerine Ziraat eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın geldi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göreToplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"1581 sayılı kanunun 5.maddesine istinaden Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak atanan Sayın Fahrettin Poyraz’ın genel müdürlük görevinden alınmasına, Sayın Hüseyin Aydın’ın Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak atanmasına oy çokluğu ile karar verildi.”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Fahrettin Poyraz'ın 11 yerden maaş aldığı iddiasını dile getirmişti.

Fahrettin Poyraz, daha önce 11 maaş aldığı iddialarıyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Yaklaşık 50 milyar liralık bir bütçe yönetiyorum… Kimi 50 dedi, kimi 100. Kimi 200 dedi… Normal genel müdürler ne maaş alıyorsa ben onu alıyorum. Yani öyle astronomik dönen bir maaş yok. Bakın piyasaya bir genel müdürü maaşı 20-25 bin liradan başlayıp… Mesela benim ölçeğimdeki bir genel müdür nerede vardır? Bir OYAK’ın başında vardır. Piyasada bir 50 milyar yöneten bir adam ne alıyor, bir bakın ondan sonra benim gibi bir adam kaç para alıyor bir tahmin edin.”

(Kaynak)