11. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu

11. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu

Maratona 2 bini yabancı yaklaşık 8 bin kişi katıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonunda, engelliler, yarı maraton ve 10 kilometre koşularının startı verildi.

Antalya Cam Piramit önünde startı verilen maratona 2 bini yabancı yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Maratonda önce 8 engellinin katıldığı yarışın startı verildi. Engelliler yarışının ardından, 10 kilometre koşu ve 21 kilometrelik yarı maraton başlatıldı. Son olarak da 42 kilometrelik maratonun stardı verildi. Maratonların başlangıcını Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yaptı.

Profesyonel sporcuların da katıldığı maratonu çok sayıda Antalyalı izledi. Maratona bazı sporcuların bebekleriyle katılması dikkati çekti. Maratonda bazı sporcular, organ bağışı, çocuk evliliği, engellilerin sorunları gibi konulara ilişkin pankartlar taşıyarak koştu.

Yarı maratonda erkeklerde Alanyaspor Kulübü sporcusu Ahmet Arslan birinci olurken, Alman sporcu Kevin Grellneth ikinci, kardeşi Adicen Grellneth ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise Rahime Kolay birinci, Gamze Alpdoğan ikinci, Yeliz Ayyıldız ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek.