110 asker hakkında gözaltı kararı

Güncelleme:

FETÖ soruşturması kapsamında aktif görevde 110 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Hava Kuvvetleri'ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında 3 albay, 2 yarbayın olduğu tamamı muvazzaf 110 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ' nün mahrem imamları ile ankesörlü telefonlar üzerinden görüştüğü tespit edilen TSK mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, 1 teğmen ve 77 astsubay olmak üzere 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

110 şüpheliden 85'i, 16 ildeki operasyonlarda gözaltına alındı.

400 kişilik gözaltı listesi hazır !400 kişilik gözaltı listesi hazır !

Başsavcılıktan yapılan açıklama:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ' nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, 1 teğmen, 77 astsubay olmak üzere toplam 110 şüpheli hakkında 21.09.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. 

Gözaltına alınan şüphelilerin hepsi aktif görevdedir ve 5'i pilottur. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 15 ilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


 
 
 

Seçiniz...

Etiketler asker gözaltı fetö