120 mülteci plaja kamyonla geldi !

120 mülteci plaja kamyonla geldi !

Bodrum’da beş yıldızlı bir otelin de bulunduğu plaja kamyonla gelen çoğunluğu kadın ve çocuk kalabalık grup şaşkınlık yarattı.

Bodrum’da beş yıldızlı bir otelin de bulunduğu plaja kamyonla gelen çoğunluğu kadın ve çocuk kalabalık grup şaşkınlık yarattı. Plajdakiler mülteci sanılan grubu jandarmaya ihbar etti. Kimlikleri kontrol edilen vatandaşların denize gelmiş tatilciler olduğu anlaşıldı. Grup içindeki bir kişi, arandığı belirlenince gözaltına alındı

MÜLTECİ SANIP İHBAR ETTİLER

Barbaros Koyu’ndaki toprak yola giren eski bir kamyondan inen çoğu kadın ve çocukolan yaklaşık 120 kişi, plajdakilerde şaşkınlık yarattı. Bu kişilerden bazılarının Arapça konuştuğunu duyanlar, mülteci sandı. Plajdakiler kamyondan eşyalarıyla ine ve elbiseleriyle denize giren vatandaşları jandarmaya ihbar etti.

1-20160621190756.jpg

İŞÇİLER VE AİLELERİ ÇIKTI

İhbar üzerine plaja gelen jandarmanın yaptığı kontrolde, grubun Bodrum’daki bir katı atık depolama alanında çöp ayrım işinde çalışan işçilerin aile ve çocukları olduğu ortaya çıktı. Grup içinde bulunan 23 yaşlarındaki T.K.’nın arandığı ortaya çıkınca gözaltına alındı.

2-20160621190757.jpg

CEZA YAZILDI

Kamyonun şoförü M.D. (45) hakkında taşıma sınırı üstünde yolcu aldığı için 58, karayolu yapısı ve kapasitesi ile trafik güvenliği bakımından tehlikeli olabilecek tarzda yükleme yaptığı için 147 lira ceza yazıldığı öğrenildi.

3-885.jpg

Plajda topluluğu görünce şaşkınlık yaşayanlardan 43 yaşındaki Metin Canlı, "Eşim ve çocuklarımla denize girmeye gelmiştik. Bir kamyonun geldiğini, içinden insanların indiğini ve bu insanlarında en 120 kişi olduğunu görünce şok olduk. Göçmen sandık. Çünkü bazıları Arapça konuşuyorlardı. İlgili makamlara telefon ederek durumu bildirdik" dedi.

4-516.jpg