13 yaşında anne oldu

13 yaşında anne oldu

12 yaşında evlendirilen kız 13 yaşında anne oldu.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde doğum yapan S.T.’nin 13 yaşında olduğunun ortaya çıkması üzerine babası ve bir yıl önce imam nikahlı olarak evlendirildiği akrabası S.T. gözaltına alındı.

İMAM NİKAHIYLA EVLENDİRİLDİ
Olay, önceki gün Viranşehir’e bağlı bir köyde meydana geldi. H.T., geçen yıl 12 yaşındaki kızı S.T.’yi akrabaları olan ve aynı köyde kendisi gibi çiftçilik yapan S.T. ile imam nikahıyla evlendirdi. Kıyılan imam nikahının ardından S.T. adındaki çocuk yaştaki kız çocuğu, birlikte yaşadığı adamdan hamile kaldı. Hamilelik sürecinde doktor kontrolüne gitmediği öğrenilen S.T., önceki akşam doğum sancıları çekmeye başladı. Aynı gece köylü kadınların yardımı ile doğum yapan S.T., bir kız bebeği dünyaya getirdi.

13 yaşında kız çocuğunun doğum yaptığının konuşulmaya başlamasının ardından durumu öğrenen jandarma, köye giderek inceleme yaptı. Yapılan incelemede, söylentilerin doğru olduğunu ve S.T.’nin bir yıl önce 12 yaşındayken babası H.T. tarafından akrabası olan S.T. ile imam nikahıyla evlendirildiği saptandı. Bunun üzerine anne ve bebeği sağlık kontrolünden geçirilirken, babası H.T. ile birlikte yaşadığı S.T. gözaltına alındı. Çocuk yaşta anne olan kızın babası H.T. ile birlikte yaşadığı S.T.’nin Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki sorguları sürüyor.