14 günde 509 kilometre yol yürüdü

14 günde 509 kilometre yol yürüdü

Sinop'ta yaşayan 70 yaşındaki Mustafa Kiray, 14 günde 509 kilometre yol yürüyerek rekor kırdı.

Sinop’un Gerze ilçesinde yaşamını sürdüren 70 yaşındaki Mustafa Kıray, kırılması zor bir rekora imza attı.

14 GÜNDE 509 KİLOMETRE YOL YÜRÜDÜ

Doğa yürüyüşü kapsamında 14 günde 509 kilometre yol yürüyen Kıray, daha önce aynı parkuru 16 günde yürüyebilen rakibini ekarte etti ve uluslararası bir rekora imza atmış oldu.

DAĞLARDA DOSTLUKLAR YAŞADIĞINI SÖYLEDİ

Mineral kaybını önlemek için doğadan sıkça faydalandığını söyleyen Kıray, yürüyüşü esnasında sekiz gece çadırda, dört gece pansiyonda kaldığını ve iki gece de çobanlar ile köylülerin misafiri olduğunu belirtti. Kendisini misafir eden insanların yolluk olarak yiyecek, içecek ikramında bulunduğunu ve bu yürüyüşten sonra dağlarda dostluğun, kardeşliğin bambaşka samimiyet içerdiğini vurgulayan rekortmen yürüyüşçü, tarihi güzellikleri yakından görme fırsatı bulduğunu, 19 tane tarihi Likya Kalıntısının içinden geçtiğini de ifade etti.

29 EKİM'DE DE ANKARA'YA YÜRÜYÜŞ YAPACAK

23 Mayıs 2016'da saat 08.30'da Muğla’nın Fethiye ilçesi Likya Dağları'ndan başladığı yürüyüşü 5 Haziran 2016 saat 18.37’de Antalya/Hisançandır Köyü'nde noktalayan Mustafa Kıray, 509 km. yolu on dört gün gibi kısa bir sürede tamamlamış oldu. Kıray, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla da Gerze’den Ankara’ya "Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz" adlı bir yürüyüş düzenlenmeyi planladığını belirtti.