14 ilde FETÖ'nün ablalarına operasyon

14 ilde FETÖ'nün ablalarına operasyon

Konya merkezli 14 ilde başlatılan FETÖ operasyonunda 14 kadın gözaltına alındı.

Konya merkezli 14 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "Kadın ve öğrenci evleri" yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, örgütün bölge ablası olduğu ileri sürülen 14 kadın gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında "Kadın ve öğrenci evleri" yapılanmasına yönelik, örgüte kadın öğrenci temin eden ve himmet parası toplayan, örgütün il ve eyalet sorumluları, eğitim kurumları genel sorumlusu, sorumlu yardımcısı, bölge ve örgüt evlerinden sorumlu olduğu ileri sürülen 28 kadın hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bugün 14 ilde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda 14 kadın gözaltına alındı. 14 kadının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Konya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürüldü.

Operasyonla gözaltına alınan kadınların çoğunluğunun FETÖ/PDY'nin özel okullarında öğretmenlik yaptığı, buralarda örgüte öğrenci temini ve himmet topladıkları öne sürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerden 4 kadının örgütün, "Bylock" adlı haberleşme programını kullandıkları, örgütte il ablası konumunda olan kadın şüphelilerin eşlerinin de örgütün bölge ağabeyleri olduğu iddia edildi. Gözaltına alınan kadın şüphelilerden biri sağlık kontrolüne getirilirken yüzünü kapatmadı. Sağlık kontrolü çıkışında ise yüzünü kapatarak, "Size poz veremeyeceğim kusura bakmayın" dedi.

DHA