14 kişilik servisten 30 sağlıkçı çıktı!

14 kişilik servisten 30 sağlıkçı çıktı!
Güncelleme:

Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında çalışan sağlık çalışanları, 30 sağlık çalışanının 14 kişilik oturma yeri olan servis aracı ile hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde kendi imkanlarıyla hastaneye gittiklerini ve yaptıkları itiraz sonrası servis aracının gönderildiğini belirten Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında çalışan sağlık çalışanları, 30 sağlık çalışanının 14 kişilik oturma yeri olan servis aracı ile hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Duruma itiraz ettiklerini belirten hemşire, “Hastane yönetimi, bize 'sayıya göre araç ayarlanacak' deyip servis şoförünün numarasını verdi. Sabah verilen numarayı arayıp 3 sağlık çalışanı ile birlikte Mecidiyeköy meydanına gittik. Orada servisi beklerken 2 sağlık çalışanı daha geldi. Meydanda 5 kişi bekliyorduk. Daha sonra 14 kişilik oturma yeri olan servis geldi. Serviste, şoför ile birlikte 22 sağlık çalışanı vardı. Onlarca kişi ayakta bekliyordu. Servis tıka basa dolu olmasına rağmen daha 3 kişi ise yol üzerinde servisi bekliyordu. Yani anlayacağınız 30 sağlık çalışanı için 14 kişilik oturma yeri olan servis tahsis edilmiş. Normalde salgınla birlikte 7 kişinin binmesi gereken servise otuz kişiyi bindiriyorlar” dedi.

"BİZ HASTA OLURSAK HERKES OLUR"

Bundan dolayı 6 sağlık çalışanıyla birlikte arabaya binmediklerini söyleyen hemşir, “Sağlık çalışanı olmamıza rağmen böyle bir duruma maruz bırakıldık. Biz hasta olursak herkes hasta olur. Bunu bir türlü anlamıyorlar. Yaşatmamız için yaşamamız gerek. Bu durum devam ederse kesinlikle hizmet vermeyi düşünmüyoruz. Ya araç tahsis ederler ya da evimize döneriz. Ben bu araca binip o hastaneye gitmem” diye tepki gösterdi.

Servisteki yoğunluktan dolayı şikayetçi olacaklarını belirten sağlık çalışanlarına yeni servis aracı tahsis edildi. Yeni ufak araçlar tahsis edildiğini belirten hemşir “Bu seferde 3 kişilik araçlara 7 kişi binmek zorunda kaldık” diye konuştu.

Birgün