14 yaşında çocuk IŞİD'e böyle katılmış !

14 yaşında çocuk IŞİD'e böyle katılmış !

14 yaşındaki Taylan evden kaçarak IŞİD'e katıldı. Sınır hattında yaralı olarak bulunan Taylan, bir sene sonra yeniden IŞİD'e katıldı.

Taylan Ö.Y. adlı 14 yaşındaki bir çocuk evinden kaçarak yasadışı yollardan gittiği Suriye’de IŞİD’e katıldı. Taylan, 23 Haziran 2014’de Akçakale’de askerlerce sınır hattında yaralı bulundu. Cihatçı çocuk gerçek adını gizleyip kendisini Arap Mehmet El Ahmed olarak tanıttı.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre Şanlıurfa’da hastaneye kaldırılan küçük çocuğun patlama sonucu şarapnel parçaları ile bacağından yaralandığı belirlendi. Tedavisi tamamlanan Taylan iyileşip taburcu edildi. Baba Yaşar Yaradılmış oğluna sahip çıktı ve onu Urfa’dan Ankara’ya getirdi.

SİNYAL RAKKA’DAN

IŞİD’e katıldığı için çok pişman olduğunu söyleyen küçük Taylan’ın pişmanlığı bir yıldan az sürdü. İnternet üzerinden Rakka’daki IŞİD mensupları ile bağlantısını koparmayan Taylan 26 Haziran günü ikinci kez evinden kaçarak Suriye’ye gitti.

1-20150629163408.jpg

Babası Yaşar Yaradılmış yeniden aynı kaygılı süreci yaşadı. Emniyete oğlunun kayıp olduğu başvurusunda bulunarak, “Oğlum IŞİD’e katılacak onu yakalayıp gitmesine engel olun” dedi. Polis, Taylan’ın cep telefonu sinyalinin Rakka’dan geldiğini tespit etti. Ailesinin tüm çabaları onun IŞİD saflarında cihat yapmaya engel olamadı.

2-847.jpg

HURİLER BEKLİYOR

15 yaşında ikinci defa IŞİD’e katılan Taylan sosyal paylaşım hesabından, “Cennette huriler bizi bekliyor” mesajı yazdı. Baba Yaşar Yaradılmış, oğlunun ve Altındağ’dan IŞİD’e katılan diğer çocukların Muhammed Selef kod adlı O.G. tarafından beyinlerinin yıkandığını iddia etti. Çaresiz baba, “ Örgüte eleman temin eden O.G. çok sayıda çocuk ve genci Suriye’ye götürdü. Başka aileler benim yaşadığım bu acıyı yaşamasın” dedi.

3-476.jpg